SA RUPOM NA AVIONU LETELI 14 SATI: Posada Erbasove letelice zanemela kada je sletela u Brizbejn (VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2022. u 21:52

KADA su posle 14 sati sleteli u Brizbejn, posada aviona Erbas A380, kompanije "Emirejts ", bila je u šoku jer su otkrili da su skoro sve vreme, od Dubaija, leteli sa ogromnom rupom na letelici!

СА РУПОМ НА АВИОНУ ЛЕТЕЛИ 14 САТИ: Посада Ербасове летелице занемела када је слетела у Бризбејн (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Prema Aviejšn Heraldu, koji prati bezbednosne incidente u avio-kompanijama, posada i putnici leta EK-430 prijavili su glasan prasak otprilike 45 minuta nakon što je avion poleteo sa glavnog aerodroma u Dubaiju, piše Raša Tudej. Piloti su verovali da je jedna od guma na avionu možda eksplodirala i upozorili kontrolu vazdušnog saobraćaja u Brizbejnu, zahtevajući da hitne službe budu u pripravnosti.

Nakon što je avion uspešno sleteo i putnici su izašli iz aviona, inženjeri su pronašli veliku zjapeću rupu u korenu levog krila. "Emirejts " je kasnije za Indipendent objasnio da je, najverovatnije zbog "tehmičke greške" jedna od 22 gume A380 pukla tokom poletanja.

- Guma je pukla i oštetila mali deo aerodinamičke obloge, koja je spoljna ploča ili koža aviona - rekao je portparol "Emirata".

On je napomenuo da nije bilo "uticaja na trup, okvir ili strukturu aviona" kao rezultat incidenta.

- Avion je bezbedno sleteo u Brizbejn i svi putnici su se iskrcali po planu - rekao je portparol.

Prema navodima aviokompanije, putnički mlaznjak je već u potpunosti popravljen, a njegov oklop zamenjen, očišćen i proverili su ga inženjeri i svi drugi nadležni organi. A380 se vratio u Dubai u nedelju.

Inače, A380 se smatra najvećim putničkim avionom na svetu. Međutim, kako je primetio  Indipendent, donekle je pao u nemilost poslednjih godina zbog pandemije.

Ali, izgleda da će se model vratiti na nebo, jer su neke avio-kompanije, uključujući Kantas i Singapur Erlajns, najavile da će ga vratiti u upotrebu kako bi se izborile sa nedavnim porastom potražnje za putovanjima posle ukidanja ograničenja zbog korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni