IZNAD ŠPANIJE SE DIGLI LOVCI - PRESRELI PUTNIČKI AVION: Tinejdžer pretio da će sve razneti bombom, mladi Britanac po sletanju uhapšen (VIDEO)

Novosti online

04. 07. 2022. u 22:51

ŠPANSKO ratno vazduhoplovostvo krajem vikenda je pod uzbunom podiglo dežurni par lovaca F/A-18 koji su u vazdušnom prostoru te zemlje presreli putnički avion kompanije EasyJet koje je leteo za Mahon, mali grad na Balearima.

ИЗНАД ШПАНИЈЕ СЕ ДИГЛИ ЛОВЦИ - ПРЕСРЕЛИ ПУТНИЧКИ АВИОН: Тинејџер претио да ће све разнети бомбом, млади Британац по слетању ухапшен (ВИДЕО)

Foto: Boris Roessler/dpa via AP, file

Mnogi su se pitali koji je bio povod za ovu akciju španske avijacije. A, onda je sve isplivalo na videlo.

Glavni krivac za hitno i pod uzbunom podizanje dežurne pare lovaca F/A-18 jeosamnaestogodišnji britanski državljanin, koji je tokom leta ustao i navodno pretio da će upotrebiti bombu u avionu. Tinejdžera su pre toga smirili da lepo svi u miru slete.

Presretanje je proteklo u skladu sa procedurama Er polisinga, a mladi Britanac je nakon sletanja uhapšen, dok je specijalna jedinica policije izvršila bezbednosnu proveru aviona uz pomoć psa.

Turista za koga se veruje da je bio deo grupe prijatelja koji su se ukrcali u avion na londonskom aerodromu Getviku sada se suočava sa velikom kaznom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri