EU NEĆE BOJKOTOVATI SAMIT G20 UZ PUTINOVO UČEŠĆE? Kosačov: Radi se o pokušaju da se sačuva "čist obraz"

Novosti onlajn/R. V.

27. 06. 2022. u 08:24

BOJKOT učešća ruskog lidera Vladimira Putina u G20 naštetio bi NATO-u i EU, koji bi bili nadmašeni antiruskim sankcijama, izjavio je potpredsednik Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

ЕУ НЕЋЕ БОЈКОТОВАТИ САМИТ Г20 УЗ ПУТИНОВО УЧЕШЋЕ? Косачов: Ради се о покушају да се сачува чист образ

Foto: EPA

- Evropska komisija neće bojkotovati G20 ako ruski predsednik bude učestvovao na sastanku u novembru - rekla je Ursula fon der Lajen. Objašnjenje je da bi "bojkot mogao da naškodi aktivnostima G20" - napisao je političar na svom Telegram kanalu.

Ako je ovo znak "vraćanja zdravog razuma", kaže on, to treba pozdraviti.

- Međutim, više se radi o pokušaju da se u lošoj političkoj igri "sačuva čist obraz". Ako bi bojkot bilo kome naškodio, to bi bili NATO i EU - siguran je on.

Foto: Tanjug/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kosačov je napomenuo da u G20 antiruske sankcije praktikuje pet, maksimalno sedam zemalja.

- Iluzija globalnog konsenzusa protiv Rusije, koju su zapadnjaci u stanju da neguju samo u svojim redovima, raspala bi se. Oni bi sebe osramotili pred celim svetom - napisao je on.

Senator je dodao da su NATO i EU jednaki unipolarnom svetu nejednakosti i nepravde.

G20 i druga udruženja, gde je jednakost glavni princip interakcije i gde se problemi rešavaju, a ne generišu, jednaki su multipolarnom svetu, objasnio je senator.

BONUS VIDEO:

MANEVRI BALTIČKE FLOTE: Pogledajte vežbe posada na 60 brodova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja