LITVANIJA NOVIM POTEZOM POKAZALA AGRESIVNO PONAŠANJE Zaharova: Rusija će reagovati adekvatno na ovo

Tanjug

21. 06. 2022. u 11:29

RUSIJA smatra da se Litvanija agresivno ponaša i da ugrožava sferu bezbednosti hrane svojim ograničenjima tranzita robe u Kalinjingradsku oblast, i da će te provokacije naterati Moskvu da na odgovarajući način reaguje.

ЛИТВАНИЈА НОВИМ ПОТЕЗОМ ПОКАЗАЛА АГРЕСИВНО ПОНАШАЊЕ Захарова: Русија ће реаговати адекватно на ово

Foto: Profimedia

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je, tokom direktnog prenosa na TV kanalu "Solovjev lajv", naglasila da nisu dovedene u pitanje samo isporuke iz Rusije na teritorije država EU, već da je reč i o tranzitnim isporukama preko teritorija Evropske unije, u luke koje opslužuju različite delove sveta, navodi TASS.

- Drugim rečima, država kolektivnog Zapada, država članica NATO-a, država članica svih evropsko-atlantskih integracija, trenutno dodatno komplikuje stvari pošto ova zajednica krivi našu državu koja nema veze sa problemima bezbednosti hrane - saopštila je Zaharova.

Ona je navela i da Litvanija, zabranom tranzita robe železnicom u Kalinjingradsku oblast, pokazuje agresivno ponašanje.

- Oni se agresivno ponašaju, prešli su linije, čak su izašli iz okvira ponašanja koje je predviđeno međunarodnim pravom. Ponašaju se agresivno i neprijateljski - rekla je Zaharova.

Ruska zvaničnica je izjavila i da Litvanija "provocira i da će te provokacije naterati Moskvu da na odgovarajući način reaguje".

Naglasila je i da u Viljnusu moraju da shvate ozbiljnost posledica zabrane tranzita robe u Kalinjingradsku oblast.

Guverner Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov izvestio je ranije da su litvanski zvaničnici obavestili železničke vlasti regiona o zabrani tranzita niza robe koja potpada pod sankcije EU preko njihove teritorije od 18. juna, navodi TASS.

BONUS VIDEO:

SLIKE UKRAJINSKIH ZLOČINA: Scene u staračkom domu u Rubeznom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a