BRITANIJA U DELIMIČNOJ BLOKADI, LONDONSKI METRO ZATVOREN: Počeo nacionalni štrajk železničara, u protestu 40.000 zaposlenih

Tanjug

21. 06. 2022. u 11:17

VELIKA Britanija suočila se danas sa najvećim štrajkom železničara u poslednjih 30 godina, a desetine hiljada zaposlenih prekinulo je rad zbog spora o platama, a blokade su postavljene u zoru i biće prisutne sve do subote, što će zaustaviti saobraćaj i Londonskog metroa, prenosi Rojters.

БРИТАНИЈА У ДЕЛИМИЧНОЈ БЛОКАДИ, ЛОНДОНСКИ МЕТРО ЗАТВОРЕН: Почео национални штрајк железничара, у протесту 40.000 запослених

Foto: Free Images Pixabay

Oko 40.000 železničara štrajkuje zbog zamrzavanja plata i smanjenja broja radnih mesta, a sindikati smatraju da je to samo početak mogućeg "leta nezadovoljstva" sa nastavnicima, medicinarima, pa čak i advokatima koji se okreću ka industrijskoj akciji.

- Naša kampanja će trajati onoliko dugo koliko to bude potrebno, rekao je novinarima u ponedeljak Maj Linč, generalni sekretar sindikata Železničkih, pomorskih i transportnih radnika (RMT).

On je za BBC rekao da mu je "duboko žao" zbog poremećaja sa kojima se putnici suočavaju.

Protest železničkih radnika podrazumeva da će samo oko polovina britanske železničke mreže biti otvorena u dane štrajka sa veoma ograničenim uslugama na tim prugama, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: ČUDOM PREŽIVELA: Snimak žene koja pada pod voz na stanici u Buenos Airesu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi