TRAMP O GLAVNOM KRIVCU ZA RAT U UKRAJINI: Znam dobro Putina, on me razumeo i ne bi to uradio! (VIDEO)

Novosti online

19. 06. 2022. u 09:36

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp smatra da vojna pomoć koju je Vašington pružio Kijevu mogla bi dovesti do toga da se sukob u Ukrajini pretvori u Treći svetski rat.

ТРАМП О ГЛАВНОМ КРИВЦУ ЗА РАТ У УКРАЈИНИ: Знам добро Путина, он ме разумео и не би то урадио! (ВИДЕО)

Foto AP

- Imamo rat u Ukrajini.. Možda će on dovesti do Trećeg svetskog rata zbog načina na koji se nosimo sa njim - upozorio je Tramp u govoru na verskoj konzervativnoj konvenciji u Nešvilu u Tenesiju koja je održana u petak.

On je kritikovao i pakete pomoći koje je Bajdenova administracija odobrila Ukrajini zbog sukoba sa Rusijom.

- Upravo smo dali 40 milijardi dolara, i na to još dodatnih 16 milijardi dolara. Dakle 56 milijardi dolara -rekao je Tramp. - Kad pogledate Evropu i Nemačku i Francusku i sve ove druge zemlje, oni su dali mali deo, mali, mali deo onoga što mi dajemo. Mi dajemo 56 milijardi dolara, a oni daju nekoliko milijardi dolara. I oni su ti koji su mnogo više pogođeni - rekao je Tramp.

Tramp je još jednom ponovio da je glavni krivac za rat u Ukrajini Džo Bajden, koji ga je zamenio u Beloj kući, insistirajući da "da sam ja predsednik to se nikad ne bi dogodilo".

- Veoma sam dobro upoznao Putina i razgovarali smo o tome... Znao je da će posledice biti ogromne. On je razumeo i nikada to ne bi uradio - insistira Tramp.

Druga tema posle obraćanja bila su i saslušanja u Kongresu povodom upada na Kapitol Hil 6. januara 2021. Bivši predsednik tvrdi da je istraga o njegovoj navodnoj ulozi u "provociranju svojih pristalica da napadnu američki Kapitol u Vašingtonu" bila nameštena i da se radi o "lovu na veštice", a onda se dotakao i svoje kandidature za predsednika SAD 2024.

- Da li bi neko želeo da se kandidujem za predsednika? - pitao je Tramp okupljene, posle čega je usledilo glasno klicanje publike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu