NESTALO 367 CIVILA, VEĆINOM ŽENA I DECE: Nacisti u Dnjepru i Zaporožju privode civile kojima se potom gubi svaki trag

P. Z. S. / ria.ru

16. 06. 2022. u 20:52

OD 1. do 16. juna rođaci i prijatelji izgubili su 367 ljudi koje su nacionalistički bataljoni Ukrajine zadržali na kontrolnim punktovima u gradovima Dnjepar i Zaporožje, general-pukovnik Mihail, šef Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor, rekao je u četvrtak na brifingu načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije Mizincev.

НЕСТАЛО 367 ЦИВИЛА, ВЕЋИНОМ ЖЕНА И ДЕЦЕ: Нацисти у Дњепру и Запорожју приводе цивиле којима се потом губи сваки траг

Printskrin

-Samo od 1. do 16. juna 2022. godine, od privedenih, rođacima i prijateljima još uvek nije poznata sudbina 367 osoba: većina su žene i tinejdžeri, rekao je Mizincev.

On je pojasnio da na punktovima u Dnjepru i Zaporožju militanti nacionalističkih bataljona vrše totalne provere civilnog stanovništva. Svi građani za koje se sumnja da su lojalni Rusiji ili osuđuju kijevski režim bivaju izloženi fizičkom nasilju i odvedeni u nepoznatom pravcu na navodno dalju istragu.

-Ukrajinske vlasti su, pod izgovorom da tobože obezbeđuju bezbednost građana, blokirale sve izlaze iz naselja koja kontrolišu prema oslobođenim teritorijama narodnih republika Donbas, Zaporožja, Nikolajevska, Harkovska i Hersonska oblasti, čime su ugrozili živote civila i prisiljavajući ih da se samostalno evakuišu u zapadne regione Ukrajine, rekao je Mizincev.

Izjave zvaničnog Kijeva o potrebi organizovanja humanitarnih koridora ka teritorijama koje kontrolišu Oružane snage Ukrajine Ministarstvo odbrane smatra pokušajem da se kupi vreme za pregrupisavanje i obnavljanje borbene sposobnosti svojih trupa.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni