RAT U UKRAJINI: Rusi ušli u fabriku Azot u Severodonjecku; Nestao još jedan Amerikanac - plaćenik (VIDEO)

Novosti online

16. 06. 2022. u 07:13 >> 03:10

​SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 113. dan. Italijanski premijer Mario Dragi, francuski predsednik Emanuel Makron i nemački savezni kancelar Olaf Šolc doputovali su u Ukrajinu.

РАТ У УКРАЈИНИ: Руси ушли у фабрику Азот у Северодоњецку; Нестао још један Американац - плаћеник (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Rusi ušli u fabriku Azot

Snage LNR i ruske vojske zakoračile su na tlo fabrike Azot u Severodonjecku. U toku su žestoke borbe sa ukrajinskim snagama koje se još kriju iza civila u kompleksu. Fabrika još nije u okruženju, ali su svi izlazi pod kontrolom artiljerije. U fabrici se nalaze i Gruzijski plaćenici.

 

Granatirana Pantelejmonovka

Ukrajinske snage su u 22.30 granatirale Pantelejmonovku u Donjeckoj Narodnoj Republici, ispalivši pet granata kalibra 152 milimetra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Makron: Ne isključem posetu Rusiji

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da ne isključuje posetu Rusiji, ali da se za to moraju stvoriti uslovi.

 

Pet rezultata posete lidera EU Ukrajini

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba izneo je pet rezultata razgovora predsednika Volodimira Zelenskog sa liderima Francuske, Rumunije, Nemačke i Italije.

Foto AP

Nestao i treći američki plaćenik

Stejt department potvrdio da se u Ukrajini gubi trag i trećem Amerikanci koji je tamo otišao da se bori na strani režima iz Kijeva.

 

Dostavljeno skoro 32.000 tona pomoći

Ruska vojska isporučila je u četvrtak 570,8 tona pomoći civilima tokom pet humanitarnih akcija u oblastima DNR, LNR, Harkova i Zaporožja, general-pukovnik, načelnik Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor, načelnik Nacionalne odbrane Kontrolni centar Ruske Federacije, rekao je u četvrtak Mihail Mizincev.

On je podsetio da je Rusija od 2. marta Ukrajini isporučila 31.991,3 tone osnovnih potrepština, lekova, hrane i medicinskih proizvoda. Ukupno su sprovedene 1.173 humanitarne akcije, uključujući devet akcija u DNR, LNR, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti samo tokom proteklog dana, tokom kojih su civili primili 750 tona pomoći.

 

Američki plaćenici sa vezanim rukama

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije američkih plaćenika Roberta Drukea i Endija Hjuina, za koje su mediji tokom jučerašnjeg dana javili da su zarobljeni u blizini Harkova.

 

Protiv ulaska Kijeva u EU

Četiri države EU protive se dodeljivanju statusa kandidata Ukrajini. To su Švedska, Holandija, Portugalija i Mađarska. Evropska komisija će sutra izneti svoj stav po pitanju statusa kandidata za Ukrajinu.

 

Nacisti otimaju civile

Od 1. do 16. juna rođaci i prijatelji izgubili su 367 ljudi koje su nacionalistički bataljoni Ukrajine zadržali na kontrolnim punktovima u gradovima Dnjepar i Zaporožje, general-pukovnik Mihail, šef Međuresornog koordinacionog štaba Ruske Federacije za humanitarni odgovor, rekao je u četvrtak na brifingu načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije Mizincev.

 

Volas: Rusija ima 20 puta više artiljerije od Kijeva

Britanski ministar odbrane Ben Volas rekao je da Rusija u nekim regionima nadmašuje Ukrajinu po broju artiljerijskog naoružanja u odnosu 20 prema 1, dok Zapad namerava da nastavi da snabdeva Kijev oružjem.

 

Kasetnim bombama po civilima (VIDEO)

Vozač cisterne koja je prevozila vodu u Donjecku preživeo napad bombom sa kasetnom municijom koja je pogodila njegov kamion.

 

Makron poručio Zelenskom da sam vodi pregovore

Francuska i Nemačka neće voditi razgovore o primirju u Ukrajini sa Rusijom umesto Kijeva, izjavio je danas francuski predsednik Emanuel Makron.

-Nemačka i Francuska nikada neće razgovarati sa Rusijom umesto sa Ukrajinom, niti će nuditi bilo kakve ustupke u ime zemlje ili razgovarati o njima, rekao je Makron na konferenciji za novinare u Kijevu, prenosi agencija TASS.

Foto: Printscreen

Evropsko oružje ubija civile u Ukrajini

Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja danas je rekao da evropsko oružje ubija civile u Ukrajini.

Ruski visoki diplomata naveo je da je kasetna municija nosila oznake nekih evropskih zemalja, kada je korišćena tokom nedavnog granatiranja Donjecka, prenosi TASS.

 

Granatirano 14 naselja sa 200 projektila

Narodna milicija DNR saopštila je da su od početka dana ukrajinske snage ispalile više od 200 projektila iz višecevnih bacača raketa „Uragan“ i BM-21 „Grad“, topovske artiljerije kalibra 155, 152 i 122 mm, kao i minobacača kalibra 120, 82 i 60 mm.

Granatirana su područja 14 naseljenih mesta DNR. U granatiranju je poginuo jedan civil, a šest je ranjeno. Oštećeno je 17 stambenih i sedam objekata i tri vozila.

 

Balističkom raketom po civilima

Ukrajinske snage su zadale užasan udarac gradu Krasni Luč u LNR, stambene zgrade su srušene snažnom eksplozijom. Udarac zadala raketa Točka-U.

Jedna je oborena, ali je druga prošla.

Volas: Isporuka teškog oružja ključna za Ukrajinu

Britanski ministar odbrane Ben Volas izjavio je danas da je Rusiji veoma teško i da bi uspeh Ukrajine mogao zavisiti od toga koliko brzo će moći da rasporedi teže oružje na liniju fronta radi otpočinjanja kontraofanzive.

Eliminisano 30 pripadnika VSU

Narodna milicija Donjecke Narodne Republike saopštila je da su njene snage, zajedno sa Oružanim snagama RF, tokom današnjeg dana likvidirale više od 30 ukrajinskih vojnika i nekoliko komada tehnike.

Foto MO.RF

Poginula 4, ranjeno 15 vojnika DNR

Narodna milicija DNR izvestila je da su tokom dana u borbi za nezavisnost četiri vojnika DNR poginula u vršenju vojne dužnosti, 15 ih je povređeno.

-Sa žaljenjem vas obaveštavamo da su četiri branitelja DNR poginula, a 15 povređeno u borbi za nezavisnost tokom dana u vršenju vojne dužnosti“, saopšteno je na Telegram kanalu Narodne milicije.

 

Vazdušna uzbuna u centralnoj Ukrajini

U centralnim regionima Ukrajine oglašava se alarm za vazdušni napad. Meštani Krivog Roga već prijavljuju eksploziju u okolini grada.

 

Jasinovataja ponovo raketirana

Ukrajinske trupe ispalile su u 18.05 pet raketa iz višecevnog bacača raketa „Grad“ na selo Jasinovata u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Foto: Jutjub/The Sun

Topovi, tenkovi, PVO sistemi...

Od početka sukoba u Ukrajini, februara ove godine, vlasti u Kijevu konstantno traže vojnu pomoć od Zapada. Poslednja tranša pomoći od milijardu dolara odobrena je u SAD i ona će po prvi put obuhvatiti i protivbrodsko oruđe – AGM-84 Harpun čiji je domet do 280 km.

 

Granatirana naselja u DNR

Ukrajinske trupe ispalile su u 17.40 osam granata kalibra 122mm na Nikitovski okrug Gorlovke u Donjeckoj Narodnoj Republici, a u 17.45 ispaljeno 10 granata kalibra 122mm na Pantelejmonovku, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Zelenski traži što više oružja od NATO

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da je ruska invazija ravna agresiji protiv cele Evrope i da će Ukrajina što više oružja dobije od Zapada, brže moći da oslobodi svoju okupiranu zemlju.

Zelenski je na konferenciji za novinare rekao da je sa sa liderima Francuske, Nemačke, Italije i Rumunije u Kijevu razgovarao o novim evropskim sankcijama protiv Rusije i posleratnoj obnovi Ukrajine.

On je rekao da samo ujedinjeni napori mogu da zaustave Rusiju, prenosi Rojters.

Foto: Printscreen

 

Ukrajinsiki Stingeri i Džavelini na KiM

Prenosivi raketni sistemi „Stinger“ i protivtenkovski sistemi „Džavelin“ koje je Zapad isporučio Ukrajini već se prodaju na crnom tržištu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

-Naravno, ne smeta da se malo bolje pogleda šta se već dešava sa oružjem dostupnim u Ukrajini, tim ‘Stingerima’, ‘Džavelinima’. Oni su već na crnom tržištu. Pojavili su se u Albaniji i na Kosovu, o tome se otvoreno govori, i prodaju se sa popustom, da tako kažem. Sve u svemu, u toku je proces osvajanja crnog tržišta, konstatovao je Lavrov.

 

Ukrajini od Francuske stiže šest "cezara"

Francuska će Ukrajini isporučiti šest dodatnih artiljerijskih uređaja „cezar“, izjavio je predsednik Francuske Emanuel Makron, koji danas, zajedno s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i premijerom Italije Mariom Dragijem boravi u Kijevu.

Zaharova: SAD mogu koristiti "tehnički kontakt"

Ako SAD žele da pošalju signal Rusiji u vezi plaćenika zarobljenih u blizini Harkova, mogu da koriste „tehnički kontakt” preko ambasada, rekla je Marija Zaharova za Sputnjik.

Evropski lideri sa Zelenskim

Lideri Francuske, Nemačke, Italije i Rumunije sastali su se u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Prethodno su Emanuel Makron, Mario Dragi i Olaf Šolc posetili Irpin, koji je u prvim nedeljama rata postao ključno mesto u bitkama za Kijev.

- Ukrajina mora da se odupre i pobedi, rekao je francuski predsednik.

SAD će Ukrajini dati četiri višecevna bacača raketa HIMARS

Ministarstvo odbrane SAD očekuje da će četiri višecevna raketna bacača HIMARS biti u upotrebi u Ukrajini do kraja juna.

- Očekujemo da će HIMARS – četiri sistema, kao i municija i obučene posade – biti operativni u Ukrajini do kraja meseca, rekao je zvaničnik američkog Ministarstva odbrane.

Nakon toga će se doneti odluka o budućim isporukama ovakvih instalacija.

Sankcije Londona za Patrijarha Kirila

Velika Britanija uvela je sankcije patrijarhu moskovskom i cele Rusije Kirilu, saopštila je britanska Vlada, u okviru novog talasa sankcija Ruskoj Federaciji zbog ukrajinske krize.

Sankcije su uvedene zbog navodne podrške vojnoj operaciji u Ukrajini, navodi se u saopštenju.

Moguća obustava snabdevanja Evrope gasom kroz Severni tok

Gasovod Severni tok 1, kojim se gas iz Rusije preko Baltičkog mora isporučuje Evropi, mogao bi da bude suspendovan zbog problema sa popravkom njegovih turbina u Kanadi, izjavio je danas ambasador Rusije u Evropskoj uniji ruskoj agenciji RIA Novosti..

Šolc, Dragi i Makron u Irpinu

Lideri Francuske, Nemačke i Italije obišli su danas ruševine i olupine automobila u ukrajinskom gradu Irpinu tokom posete za koju se Kijev nada da će biti praćena konkretnijom pomoći u ratu sa Rusijom.

Francuski predsjednik Emanuel Makron, njemački kancelar Olaf Šolc i italijanski premijer Mario Dragi stajali su pored ruševina dok im je jedan ukrajinski ministar objašnjavao šta se tu desilo.

Predsednik Asad doneo odluku o priznanju DNR i LNR

Sirijski predsednik Bašar el Asad rekao je delegaciji DNR da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje Donjecke i Luganske Narodne Republike, prenosi Telegram kanal Ministarstva informisanja DNR.

- Sirijski predsednik Bašar el Asad čestitao je delegaciji DNR oslobođenje većeg dela republike i rekao da će naložiti Ministarstvu spoljnih poslova da započne proceduru za zvanično priznanje DNR i LNR, prenosi RIA Novosti.

Šolc:Irpin je simbol surovosti, rat se mora okončati

Ukrajinski grad Irpin, kao i ranije Buča, postao je simbol „surovosti ruskog rata“ u Ukrajini i njegovog besmislenog nasilja, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc tokom posete predgrađu Kijeva i dodao da se rat mora okončati.

- Irpin je, kao i Buča, postao simbol nezamislive surovosti ruskog rata, besmislenog nasilja. Brutalno uništenje ovog grada je upozorenje: ovaj rat mora da se završi, napisao je on na Tviteru, prenosi Rojters.

Moskva je spremna za nove pregovore

Glavni pregovarač Rusije Vladimir Medinski, saopštio je danas da je Moskva spremna da ponovo pokrene mirovne pregovore sa Ukrajinom.

Medinski je izjavio da je zvanični Kijev odgovoran zbog zastoja u pregovorima, jer još nije odgovorio na najnovije predloge Rusije, prenosi Rojters, pozivajući se na Interfaks.

Gajdaj: Borbe za svaku kuću u Severodonjecku

Guverner Luganske regionalne administracije Sergej Gajdaj saopštio je danas da se vode žestoke borbe za svaku kuću u Severodonjecku.

Skoro četiri meseca Rusi nisu imali značajniju pobedu, tako da su sve snage usmerili na osvajanje Severodonjeka. Vode se borbe za svaku kuću, naveo je Gajdaj na Telegramu.

Slovačka: Isporuke od Gasproma danas manje za 30%

Slovački državni uvoznik gasa SPP očekuje da će isporuke gasa od ruskog Gasproma biti smanjene danas za oko 30 odsto, saopšteno je iz te kompanije.

- Danas očekujemo, na osnovu informacija kompanije ''Gasprom eksport'', da će isporuke gasa u odnosu na naš ugovor biti manje za oko 30 odsto“, rekao je portparol CPP-a za Rojters. On je dodao da navedeno smanjenje nema uticaja na njihove kupce.

Rusija isporučuje manje gasa Austriji

Nakon Nemačke i Češke i Austrija je suočena sa smanjenim isporukama gasa iz Rusije. Jedan neimenovani portparol OMV-a rekao je da je Gazprom obavestio o smanjenju isporuka gasa.

- Mi ćemo te količine, ako bude potrebno, kompenzovati iz rezervi i sa tržišta. Snabdevanje potrošača je osigurano, poručuju iz OMV, prenose mediji.

I iz češkog CEZ-a ističu da je smanjenja isporuka i da je to vezano za tehničke probleme.

Predsednik Rumunije doputovao u Kijev

Rumunski predsednik Klaus Johanis doputovao je u ukrajinsku prestonicu Kijev zajedno sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcem, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i premijerom Italije Mariom Dragim, saopštila je danas nemačka vlada.

- Oni žele da pošalju snažan signal podrške i solidarnosti ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom i narodu Ukrajine, napisao je portparol nemačke vlade Štefen Hebestrajt na Tviteru, prenosi TASS.

Abazović i Rama sa Kličkom u Kijevu

Premijeri Crne Gore i Albanije, Dritan Abazović i Edi Rama sastali su se sa gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom tokom posete tom gradu.

Abazović je na Tviteru objavio da su imali emotivni razgovor sa, kako je naveo, bokserskom legendom. Crnogorski premijer je citirao Klička da je rekao da je ovo njegov najveći meč u karijeri, u kojem mora da pobedi.

Novak: Rusija ne isključuje jači rast cena nafte do kraja 2022.

Rusija ne isključuje još snažniji rast cena nafte do kraja godine, mada će sve zavisiti od balansa između ponude i tražnje, izjavio je novinarima potpredsednik ruske vlade Aleksandar Novak na marginama međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ( SPIEF).

Dodao je da se Rusija i dalje nada da će globalna potražnja za naftom porasti uprkos stalnoj neizvesnosti u pogledu mogućih mera lokdauna u Kini vezanih za kovid-19, prenosi TASS.

Pušilin: Odluka o pogubljenju za mesec dana

Predsjednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je da će DNR odlučiti o pogubljenju stranih plaćenika, dvojice Britanaca i jednog Marokanca, za oko mesec dana.

- Postoji mjesec dana žalbenog roka. Nakon što žalba bude podnesena ili ne, Ministarstvo pravde DNR će doneti odluku u okviru svojih ovlaštenja o izvršenju kazne, izjavio je Pušilin za "Sputnjik".

Francuska:Zelenski da kaže šta je vojna pobeda nad Rusijom

Francuska želi ukrajinsku vojnu pobedu nad Rusijom, kojom bi se ponovo uspostavio teritorijalni integritet zemlje, uključujući i Krim, koji je Rusija prisajedinila 2014, saopštio je Rojtersu danas francuski diplomatski izvor .

On je kazao da je na ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom da definiše šta bi vojna pobeda mogla da podrazumeva.

Nedopustive ideje o novom Nirnberškom procesu protiv ruskih vojnika

Ambasada Rusije u SAD saopštila je danas da su nedopustive ideje da bi protiv ruskih vojnika koji učestvuju u ratu u Ukrajini trebalo pokrenuti "novi Nirnberški proces", zbog navodno počinjenih ratnih zločina, prenosi TASS.

- Smatramo da su nedopustive bilo kakve spekulacije o organizovanju ''novog Nirnberškog procesa'' protiv ruskih vojnika navodno odgovornih za zločine u Ukrajini, objavljeno je na zvaničnom Telegram kanalu ambasade.

Gasprom: Opale rezervacije tranzita ruskog gasa

Rezervacije tranzita ruskog gasa preko cevovoda "Severni tok" opale su danas na oko 68 miliona metara kubnih, saopštio je ovaj gasovod.

"Gasprom" je juče objavio da obustavlja rad još jedne "Simensove" gasne turbine u "Severnom toku", jer je istekao rok za njeno servisiranje.

Kao rezultat, očekuje se da će pumpanje gasa od danas opasti za trećinu, na 67 miliona metara kubnih na dan.

Britanija:Rusija mora da forsira reke nakon rušenja mostova

Rusija će morati da izvrši forsiranje reke ili da napreduje preko svojih zaustavljenih trupa na krilima, nakon što su svi glavni mostovi preko reke Severski Donjec, koji povezuju grad Severodonjeck i teritoriju koju drži Ukrajina, verovatno uništeni, saopštilo je danas britansko Ministarstvo odbrane.

Ukrajina je najverovatnije uspela da izvuče veliki deo svojih borbenih trupa, koje su prvobitno držale ovaj grad na istoku zemlje, navelo je ministarstvo na Tviteru, prenosi Rojters.

Peskov: Amerika odbila da razgovara o bezbednosti Rusije

Odbijanje SAD da uvaže bezbednosne primedbe Rusije dovelo je do toga da Moskva donese odluku o pokretanju specijalne operacije u Donbasu, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da je Amerika odbila da razgovara o bezbednosti Rusije, neširenju NATO saveza prema ruskim granicama i neulasku Ukrajine u članstvo Alijanse.

Peskov je rekao da je to "postalo okidač za neizbežnu specijalnu vojnu operaciju, na šta se odlučio predsednik Vladimir Putin".

Slovačka:Kijevu pet Mi helikoptera i hiljade raketa Grad

Slovačka je donirala Ukrajini pet vojnih helikoptera "Mi"-serije sovjetske proizvodnje i hiljade višecevnih raketa "Grad", saopštio je danas ministar odbrane Jaroslav Nađ.

- Zadovoljstvo mi je da potvrdim da su hiljade slovačkih 122 mm raketa Grad i pet helikoptera Mi bezbedno donirani ukrajinskim oružanim snagama, napisao je Nađ na Tviteru posle sastanka ministara odbrane NATO-a i drugih zapadnih ministara odbrane u Briselu, prenosi Rojters.

Deca iz Hersonske oblasti dobiće rusko državljanstvo

Sva deca, koja su rođena u Hersonskoj oblasti posle 24. februara, kada je Rusija započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, automatski će dobiti rusko državljanstvo, izjavio je danas zamenik šefa vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Kiril Stremusov.

On je naveo da će i siročad sa prebivalištem u Hersonskoj oblasti automatski dobiti rusko državljanstvo, prenosi TASS.

Nemačka u julu ili avgustu isporučuje raketne bacače

Tri višecevna raketna bacača, koje je Nemačka obećala Ukrajini, mogu biti isporučena u julu ili avgustu, nakon što se ukrajinske snage obuče za njihovu upotrebu, najavila je danas nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht.

Lambreht je juče najavila da će Nemačka isporučiti Ukrajini tri višecevna raketna bacača "Mars II".

Tagešpigel: Izjave Vladimira Zelenskog o Krimu nisu u dodiru sa stvarnošću

Izjave Vladimira Zelenskog o „povratku“ Krima pod kontrolu Ukrajine daleko su od stvarnosti, navodi se u članku nemačkog izdanja Der Tagesspiegel.

Ranije je Zelenski u video poruci obećao da će „vratiti kontrolu“ nad Krimom, Donbasom , delom oslobođene Harkovske oblasti i regionima južne Ukrajine – Hersonskom i Zaporoškom oblasti .

- Da li je čovek izgubio osećaj za realnost? Ukrajinska vojska se povlači u Donbasu, piše list.

U Ukrajinu stigli lideri Italije, Francuske i Nemačke

Italijanski premijer Mario Dragi, francuski predsednik Emanuel Makron i nemački savezni kancelar Olaf Šolc doputovali su u Ukrajinu, javio je italijanski novinski kanal Rainjuz24 .

- Evropski lideri su već na teritoriji Ukrajine, rekao je voditelj jutarnjeg informativnog programa.

Na TV kanalu je prikazana fotografija Dragija, Makrona i Šolca, koji neformalno pričaju  za stolom u vozu. Prema ovim informacijama, oni će „pretpostavljam” stići u Kijev iz Varšave.

U granatiranju LNR poginulo osam osoba

U Stahanovu, Kriničnom i Troickom u Luganskoj Narodnoj Republici tokom dana je poginulo osam civila, uključujući dva maloletnika, od posledica granatiranja ukrajinskih trupa, saopštilo je predstavništvo LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju. 

Nema lake zamene za ruski gas

Ukupno 58 odsto nemačkih kompanija vjeruje da neće moći u kratkom roku da zamieni ruski gas, pokazala je anketa koju je danas objavio njemački list "Virtšaftsdinst".

U objavi se navodi da 20 odsto kompanija tvrdi da može da delimično zamijeni prirodni gas, ali je naglašeno da su rizici povezani sa obustavom isporuke gasa veliki za njemačku ekonomiju. Anketa je pokazala i to da je 70 odsto kompanija registrovalo povećanje cena struje, dok je 25 odsto prijavilo ometanje isporuke koje povezuju sa sukobom u Ukrajini.

Bela kuća: Ne putujte u Ukrajinu

Bela kuća pozvala je Amerikance da ne putuju u Ukrajinu, nakon što su se pojavili izveštaji o tome da je ruska vojska zarobila dvojicu američkih boraca.

Portparol Državnog saveta bezbjednosti Džon Kirbi rekao je novinarima da će SAD, ukoliko su izveštaji tačni, "učiniti sve što može" da vrati dvojicu Amerikanaca, javio je Rojters.

On je dodao da Amerikanci ne treba da putuju u Ukrajinu, jer je ta zemlja "ratna zona".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna