BLINKEN I KULEBA: Kako ubrzati isporuke naoružanja

Tanjug

16. 06. 2022. u 00:10

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je danas sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Dmitrom Kulebom o potezima za ubrzanje isporuke teškog naoružanja Ukrajini, saopštio je Stejt department.

БЛИНКЕН И КУЛЕБА: Како убрзати испоруке наоружања

Foto: AP Photo/Andrew Harnik, Pool/Shutterstock/Ilustracija

Blinken i Kuleba pričali su i na temu jačanja ukrajinske ekonomije, uključujući napore da ukrajinski poljoprivredni proizvodi izađu na međunarodna tržišta, prenosi TASS.

Rusija je započela vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Planirano je da se sprovede "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", kako bi sudu doveli sve ratne zločince odgovorne za "krvave zločine nad civilima" Donbasa.

Prema rečima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, oružane snage su usredsređene samo na vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i 25. marta završen je glavni zadatak prve faze - značajno je smanjen borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj ruske vojske je oslobađanje Donbasa.

BONUS VIDEO - RUSI OBJAVILI SNIMAK: Ukrajinci napustili bazu! Pogledajte šta je ostalo za njima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024