SANKCIJE ZAPADA OMOGUĆILE STVARANJE "VELIKE OSMORKE" Volodin: Nova G8 jača o stare G7

Srna

11. 06. 2022. u 10:31

SJEDINjENE Američke Države i njeni saveznici svojom politikom sankcija ruše ekonomske veze, formirajući nove tačke rasta u drugim zemljama, koje su zajedno sa Rusijom faktički formirale novu "veliku osmorku", istakao je predsjednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

САНКЦИЈЕ ЗАПАДА ОМОГУЋИЛЕ СТВАРАЊЕ ВЕЛИКЕ ОСМОРКЕ Володин: Нова Г8 јача о старе Г7

Foto AP

- Rušenje postojećih ekonomskih odnosa, koje sprovode Vašington i njegovi saveznici, dovelo je do formiranja novih tačaka za rast u svetu, napisao je Volodin na "Telegramu".

On je podsetio da grupa od osam zemalja, koje ne učestvuje u sankcionom ratu, a koju čine Kina, Indija, Rusija, Indonezija, Brazil, Meksiko, Iran i Turska, po pokazatelju BDP-a i po paritetu kupovne moći nadmašuje za 24,4 odsto staru grupu industrijski razvijenih zemalja G7.

Prema njegovim rečima, u isto vreme ekonomije SAD, Japana, Nemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Kanade i dalje trpe velike potrese, pa je za prvi kvartal 2022. godine u SAD zabilježen pad BDP-a za 1,5 odsto, a inflacija je dostigla maksimum od decembra 1981. godine i iznosi 8,6 odsto.

Volodin smatra da su SAD same napravile uslove, kako bi zemlje, koje žele da grade ravnopravni dijalog i obostrano korisne odnose, faktički formirale sa Rusijom "novu veliku osmorku", prenosi "Sputnjik". 

BONUS VIDEO: AKTIVNOSTI NA BALTIČKOM MORU: Pogledajte vežbe dela Baltičke flote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku