(MAPA) RUSKA OFANZIVA NA ZAPADNOM FRONTU: Izbačeno iz stroja 500 pripadnika VSU, uništeni tekovi, topovi, razoren aerodrom

P. Z. S. / ria.ru

10. 06. 2022. u 21:05

PORTPAROL ruskog ministrasva odbrane general-major Igor Konašenkov dao je rezime dejstava ruske armija na zapadnom frontu.

(МАПА) РУСКА ОФАНЗИВА НА ЗАПАДНОМ ФРОНТУ: Избачено из строја 500 припадника ВСУ, уништени текови, топови, разорен аеродром

Foto EPA

Ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana uništili ukrajinski jurišni avion Su-25 u blizini Dolgenkija u oblasti Harkova, lovac MiG-29 u blizini sela Ingulec u Dnjepropetrovskoj oblasti i pet dronova, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

-Pored toga, PVO je presrela četiri rakete Točka-U u LNR i Harkovskoj oblasti, kao i tri granate višecevnog raketnog sistema „Uragan“ u oblasti DNR i Harkova, kazao je Konašenkov.

On je naglasio da su Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile ukrajinsku avijaciju na vojnom aerodromu u Dnjepru udarima visoko preciznih raketa lansiranih iz vazduha. U Harkovskoj oblasti uništeni su proizvodni pogoni preduzeća za restauraciju naoružanja i vojne opreme, rekao je Konašenkov.

Ilustracija riafan.ru


Pored toga, on je precizirao da su visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem pogodile: dva komandna mesta, 27 zona koncentracije ljudstva i vojne tehnike, pet vatrenih položaja ukrajinske artiljerije, uključujući dve baterije višecevnih raketnih sistema u rejonima Soledara i Praskoviivka DNR. Pet skladišta raketnog i artiljerijskog naoružanja i municije takođe je pogođeno u oblastima Bahmut i Berestovoje u DNR i Loskutovka u LNR.

Ruske raketne snage i artiljerija su tokom proteklog dana uništile više od 350 nacista, 11 ukrajinskih skladišta naoružanja i municije, 62 komandna mesta, 138 artiljerijskih vatrenih položaja, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane.

Ruska avijacija uništila je više od 150 nacista u Ukrajini, kao i 6 tenkova, 4 artiljerijska oruđa i dve instalacije MLRS-a Grad, rekao je Konašenkov. Ukupno, tokom specijalne operacije u Ukrajini, ruske trupe su uništile do 2,5 hiljade letelica, uključujući 195 aviona, 130 helikoptera, 1.168 bespilotnih letelica, 336 protivvazdušnih raketnih sistema, rekao je on.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri