(MAPA) DRAMA UKRAJINSKIH SNAGA KOD SVJATOGORSKA: Uništen most, okruženi ostaci dve brigade, vojnici skaču u hladnu reku

P. Z. S. /telegram rybar

06. 06. 2022. u 17:54 >> 18:21

U TOKU specijalna operacija ruske armije u Ukrajini. Ratne operacije su počele 24. februara.

(MAPA) ДРАМА УКРАЈИНСКИХ СНАГА КОД СВЈАТОГОРСКА: Уништен мост, окружени остаци две бригаде, војници скачу у хладну реку

Foto t.me/RVvoenkor


General major igor Konašenkov dao je rezime situacije oko Svjatogorska gde se trenutno odvijaju krvave borbe.

On je naglasio da ruske oružane snage završavaju oslobađanje grada Svjatogorska u Donjeckoj Narodnoj Republici i okoline.


-Da bi sprečili povlačenje ukrajinskih trupa, ukrajinske nacionalističke formacije koje su delovale kao baražne jedinice digle su danas u vazduh most preko reke Severski Donjec, kazao je Konašenkov.

General je istakao i da su pod naletom ruskih jedinica, ostaci bataljona 95. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine i 81. odvojene vazdušno-desantne brigade Oružanih snaga Ukrajine, odsečeni od glavnih snaga i snabdevanja, zbog uništenja mosta. Napuštena vojna oprema zajedno sa oružjem je raspršena duž obale.

- Do 80 ukrajinskih vojnika preplivalo je reku. Vatra na njih sa strane Oružanih snaga Ruske Federacije namerno nije otvorena. Odbijanje da se brani kijevski režim nije kukavičluk, već jedino ispravno, a ne kukavičluk, koji je omogućio Oružanim snagama Ukrajine da im spasu živote, kazao je Konašenkov.

Ilustracija riafan.ruKonašenkov je pozvao sva vojna lica i pripadnike jedinica teritorijalne odbrane Ukrajine da slede ovaj primer i prekinu nepromišljen otpor.

-Oružane snage Rusije garantuju svim ukrajinskim vojnicima i pripadnicima jedinica Teritorijalne odbrane koji su dobrovoljno položili oružje da budu tretirani dostojanstveno i da se vrate svojim porodicama, kazao je general.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POMENULE I KRVNU OSVETU: Sestre mladića kojeg je Laušević usmrtio samo jednom su se obratile javnosti