UKRAJINCI SE POVLAČE IZ SEVERODONJECKA? Sekretar za nacionalnu bezbednost Ukrajine kaže da bi trebali da se pregrupišu

P. Z. S. / ria.ru

06. 06. 2022. u 17:23

SEKRETAR Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (NSDC) Ukrajine Aleksij Danilov rekao je da „privremeni gubitak teritorija” nije tragedija za Kijev.

УКРАЈИНЦИ СЕ ПОВЛАЧЕ ИЗ СЕВЕРОДОЊЕЦКА? Секретар за националну безбедност Украјине каже да би требали да се прегрупишу

Foto AP

U intervjuu britanskom listu Fajnenšel tajms, Danilov je priznao da bi ukrajinske trupe mogle da nastave povlačenje u oblasti Severodonjecka kako bi se pregrupisale.

-Privremeni gubitak teritorija nije tragedija. Gubitak zemlje će biti tragedija, rekao je Danilov.

Sekretar NSDC je takođe primetio da ruska vojska ima „prednost u artiljeriji“ u Severodonjecku i Lisičansku, a ukrajinske trupe ne mogu da odgovore na njihove udare istom snagom zbog nedostatka naoružanja. Danilov je takođe izrazio mišljenje da će ukrajinske trupe moći da vrate izgubljene teritorije, ali za to su Kijevu potrebne zapadne zemlje da ubrzaju snabdevanje oružjem.

Šef Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik saopštio je 2. juna da republičke snage u potpunosti kontrolišu celu njenu teritoriju, sa izuzetkom Severodonjecka i Lisičanska. Zamenik načelnika Odeljenja Narodne milicije Donjecke Narodne Republike Eduard Basurin rekao je istog dana da savezničke snage očekuju da za nekoliko dana uvedu ukrajinsku grupu u rejonu Lisičansk i Severodonjeck u „kotlić“.

Načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije Mihail Mizincev izjavio je 4. juna da je jedan broj jedinica ukrajinskih trupa izgubio do 90 odsto ljudstva u borbama za Severodonjeck i da se povlači ka Lisičansku.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)