IZ KINE PORUČILI: Pojačane provokacije kanadskih vojnih aviona

Tanjug

06. 06. 2022. u 10:09

KINESKO Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su kanadski vojni avioni pojačali izviđanje i provokacije protiv Kine, ugrožavajući nacionalnu bezbednost te azijske zemlje.

ИЗ КИНЕ ПОРУЧИЛИ: Појачане провокације канадских војних авиона

Foto: Pixabay

Kako se navodi u saopštenju, Kina se protivi provokativnim akcijama Kanade, prenosi agencija Rojters.

Portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Ćian rekao je da je kineska vojska preduzela razumne mere kako bi se suočila sa akcijama Kanade i dala "svečane izjave" diplomatskim kanalima.

Kanadska vojska je prošle nedelje optužila kineske ratne avione da uznemiravaju njene patrolne avione dok prate izbegavanje sankcija Severnoj Koreji, ponekad primoravajući kanadske avione da skrenu sa putanje leta, podseća britanska agencija.

"SAD popuštaju pred Kinom"

Američka ministarka trgovine Đina Raimondo izjavila je da je predsednik SAD Džo Bajden zatražio od svog tima da razmotri opciju ukidanja nekih carina za Kinu, koje je uveo bivši predsednik Donald Tramp, navodno kako bi se uticalo na sadašnju visoku stopu inflacije.

- Razmatramo tu mogućnost. U stvari, predsednik je tražio od nas da sprovedemo analizu, što mi i radimo, ali on će morati da donese konačnu odluku - rekla je Raimondo u današnjem intervjuu za Si-En-En.

BONUS VIDEO:

S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!