ZAHAROVA O ZABRANI PRELETA LAVROVU: Evropska unija je ta koja zavesom ograđuje Rusiju

Novosti online

06. 06. 2022. u 01:11

ZEMLjE koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, ističući da Moskva nije ta koja pravi novu „gvozdenu zavesu“, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

ЗАХАРОВА О ЗАБРАНИ ПРЕЛЕТА ЛАВРОВУ: Европска унија је та која завесом ограђује Русију

Foto: Profimedia

- Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posetu Srbiji. Ruska delegacija je trebalo da stigne u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske unije i NATO-a zatvorile su vazdušni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju - izjavila je Zaharova za italijanski televizijski kanal „La7“, prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da Rusija ne namerava da diže „gvozdenu zavesu“, ali da to čini Evropska unija.

- Gvozdene zavese neće biti, u krajnjoj meri, s naše strane, ne morate se brinuti, Evropska unija je ta koja zavesom ograđuje Rusiju. Vaše greške su u tome što ste previše egoistični, što mislite da ste u centru sveta, da pored vas na svetu nema drugih naroda. Nemate moralno pravo da nekoga učite nečemu - rekla je Zaharova.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom