UNIŠTENO 10 UKRAJINSKIH TENKOVA I OKLOPNIH VOZILA Konašenkov: "Likvidirano preko 350 ekstremista"

Novosti onlajn

05. 06. 2022. u 11:33

RUSKA avijacija likvidirala je preko 350 ukrajinskih ekstremista, 10 tenkova i oklopnih vozila, kao i dva višecevna raketna bacača „Grad“, saopštio je na jutarnjem brifingu portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

УНИШТЕНО 10 УКРАЈИНСКИХ ТЕНКОВА И ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА Конашенков: Ликвидирано преко 350 екстремиста

Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File/AP Photo/Pavel Golovkin

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su raketama visoke preciznosti vazdušnog baziranja na periferiji Kijeva uništile tenkove T-72 koje su isporučile istočnoevropske zemlje, kao i druga oklopna vozila. Takođe su uništile kontrolne punktove 81. i 95. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

U DNR su uništene radionice u kojima je vršena popravka vojne tehnike. Tokom proteklog dana uništeno je i šest položaja sa ljudstvom i ukrajinskom vojnom tehnikom.

Ruska sredstva PVO oborila su na području Odese ukrajinski vojno-transportni avion An-26 koji je prevozio oružje i vojnu tehniku. Pored toga, ruska PVO uništila je tokom proteklog dana 10 ukrajinskih bespilotnih letelica u području DNR, LNR, Harkovske i Zaporoške oblasti, uključujući jedan „bajraktar TB2“.

Tokom vazdušne bitke u području naseljenog mesta Slavjansk u DNR oboren je avion MiG-29 vazduhoplovnih snaga Ukrajine.

Ruske raketne snage i artiljerija uništile su 46 komandnih mesta, 123 artiljerijske i minobacačke jedinice na položajima kao i 498 položaja sa ljudstvom i vojnom tehnikom Oružanih snaga Ukrajine.

Od početka specijalne vojne operacije ruska vojska je uništila 189 aviona, 129 helikoptera, 1.114 bespilotnih letelica, 330 protivavionskih raketnih sistema, 3.416 tenkova i drugih oklopnih vozila, 470 višecevnih raketnih bacača, 1.778 oruđa poljske artiljerije i minobacača.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!