PREDSEDNIK MAĐARSKOG PARLAMENTA: Zelenski ima psihičkih problema, preti Šolcu

Novosti onlajn

05. 06. 2022. u 09:09

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski pati od mentalnih problema, rekao je predsednik mađarskog parlamenta Laslo Kever u intervjuu za HirTV.

ПРЕДСЕДНИК МАЂАРСКОГ ПАРЛАМЕНТА: Зеленски има психичких проблема, прети Шолцу

Foto: EPA

On je ukazao na ne sasvim adekvatno držanje lidera bivše sovjetske republike u međunarodnoj areni.

- Ne sećam se da bi se lider zemlje kojoj je potrebna pomoć usudio da govori protiv bilo koga na način na koji je to učinio predsednik Zelenski, ne samo protiv Mađarske, već čak i protiv nemačkog kancelara (Olaf Šolc – prim. aut) - rekao je Kever.

Političar je istakao da oni kojima je pomoć potrebna obično je učtivo traže, doduše uporno, ali ne okrećući se zahtevima i pretnjama.

- Oni prete neprijateljima, a ne onima sa kojima žele da steknu prijatelje. Ovde postoji neka vrsta ličnog mentalnog problema i ne znam šta se tu može učiniti - zaključio je govornik.

(In4s)

Kadirov upozorio Zelenskog

Ramzan Kadirov je postavio snimak na kome se smeje na izjavu ukrajinske strane da se ruska vojska navodno povlači u pravcu Severodonjecka.

Šef Čečenije obećao je iznenađenje ukrajinskoj vojsci i okrenuo se Zelenskom:

- Upozoravam te poslednji put! Podignite ruke i izađite na megdan sa rečima „Ne pucajte narode, predajem se!“. U suprotnom, u nevolji ste - izjavio je Kadirov.

"Zelenski je u konfliktu sa svojim vojnicima"

Aleksandar Lukašenko je izjavio da raspolaže informacijama da između predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog i ukrajinske vojske postoji „ozbiljan konflikt“.

Kako je rekao, do konflikta je došlo zbog situacije sa Poljskom.

- Poljska želi, vidite li, i tamo, i `vamo. Te hoće da prihvati izbeglice, te neće, pa traži pare ili pak zahteva da pare u Ukrajinu idu kroz Varšavu. Već su se i dogovorili da Ukrajinu rastrgnu. Međutim, neće im uspeti. U Ukrajini je već, prema mojim informacijama, počeo ozbiljan unutrašnji konflikt - rekao je Lukašenko.

BONUS VIDEO:

S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAPETOST RASTE NA BLISKOM ISTOKU: Ostin razgovarao sa Galantom pre izveštaja o eksplozijama u Iranu