"MISTERIOZNE" REČI RAMZANA KADIROVA: Sastao se sa prvim čovekom ruskih obaveštajaca, pa otkrio o čemu su pričali

Novosti online

03. 06. 2022. u 18:25

PREDSEDNIK Čečenije Ramzan Kadirov sastao se danas sa direktorom Federalne službe bezbednosti Aleksandrom Bortnjikovim, sa kojim je pričao o "hitnim pitanjima", piše RIA Novosti.

МИСТЕРИОЗНЕ РЕЧИ РАМЗАНА КАДИРОВА: Састао се са првим човеком руских обавештајаца, па открио о чему су причали

Foto: AP Photo/Musa Sadulayev, file/Shutterstock/Vikipedija

- Detaljno smo razgovarali o nizu hitnih pitanja. Od našeg poslednjeg sastanka nagomilalo se mnogo različitih tema... Aleksandar Vasiljevič i ja smo došli do novih ideja i alternativne vizije pokrenutih tema. To će nam omogućiti da pristupimo rešavanju problematičnih pitanja u regionu sa potpuno nove i povoljnije pozicije - istakao je Kadirov.

On nakon ovih "misterioznih" reči nije pojasnio šta su tačno ta "hitna pitanja" i na šta se odnose.

Prema rečima predsednika Čečenije, situacija u svetu i "nezdravo interesovanje zapadnih zemalja za Rusiju zahtevaju da se obrati pažnja čak i na manje probleme".

Kadirov je ranije danas rekao da je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu postavio nove zadatke u okviru specijalne operacije u Ukrajini, koji će ubrzati njen tempo.

- Preduzete mere će omogućiti značajno povećanje efikasnosti ofanzivnih manevara, što doprinosi izvođenju specijalne operacije bržim tempom - naveo je Kadirov, prenosi RIA Novosti.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

MODI HOĆE TREĆI MANDAT: Pravo glasa u Indiji ima 968 miliona ljudi