ŽELE DA UKRAJINA BUDE BODEŽ KOJI PROBIJA LEĐA RUSIJI: Sirijski diplomata objasnio zašto je Damask prvi podržao specijalnu operaciju

Novosti online

03. 06. 2022. u 16:40

SPROVOĐENjE ruske specijalne operacije u Ukrajini je u interesu naroda iz celog sveta, rekao je danas sirijski ambasador u Moskvi Rijad Hadad, piše TASS.

ЖЕЛЕ ДА УКРАЈИНА БУДЕ БОДЕЖ КОЈИ ПРОБИЈА ЛЕЂА РУСИЈИ: Сиријски дипломата објаснио зашто је Дамаск први подржао специјалну операцију

Foto: Shutterstock/Jutjub/UNIVER TV

- Vekovima je evroazijski region bio centar kulturne, ekonomske i civilizacijske interakcije između naroda Istoka i Zapada... Danas  značaj ove komunikacije i saradnje na svim nivoima raste u vezi sa globalnim događajima kojima smo svedoci, u pozadini ruske specijalne operacije čiji je cilj zaštita naroda Donbasa, iskorenjivanje nacizma i sprečavanje Ukrajine da se pretvori u bodež koji ne samo da može da probije leđa Rusiji, već i da prekine civilizacijsku i ljudsku komunikaciju između Istoka i Zapada – rekao je on.

Diplomata je naglasio da je Sirija prva zemlja koja je podržala rusku specijalnu operaciju u Ukrajini, "shvatajući da to ispunjava interese naroda celog sveta".

Takođe je primetio da se Zapad poslednjih decenija bavi nametanjem svoje vizije drugim državama i narodima.

Pored toga, Hadad je ukazao na veliku količinu dezinformacija u zapadnim medijima u vezi sa Rusijom.

- Svi svakodnevno vidimo i čujemo ogromnu količinu laži, licemerja i dezinformacija koje praktikuju zapadni mediji u vezi sa Rusijom i njenim delovanjem, kao i pokušaje nekih zapadnih zemalja da iskrive sliku o Ruskoj Federaciji i ruskom narodu - rekao je ambasador.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

BONUS VIDEO: S-300 U AKCIJI - Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)