ERDOGAN SUTRA RAZGOVARA SA PUTINOM I ZELENSKIM: Turski predsednik govorio i o prijemu Finske u NATO

Srna

29. 05. 2022. u 14:33

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da planira da sutra telefonom razgovara sa predsednicima Rusije i Ukrajine Vladimirom Putinom i Vladimirom Zelenskim.

ЕРДОГАН СУТРА РАЗГОВАРА СА ПУТИНОМ И ЗЕЛЕНСКИМ: Турски председник говорио и о пријему Финске у НАТО

Foto: EPA

Turska televizija NTV javila je da je Erdogan novinarima po povratku iz Azerbejdžana rekao da Turska "sanja o tome da se rat Rusije i Ukrajine što pre završi mirom", ali da se čini da se događaji razvijaju negativno iz dana u dan.

- U ponedeljak ću razgovarati telefonom sa obojicom predsednika. Nastavićemo da pozivamo strane da koriste kanale za dijalog i diplomatiju - istakao je Erdogan.

Govoreći o pristupanju Švedske i Finske NATO-u, Erdogan je konstatovao da Rusija neće pozitivno gledati na to, preneo je TASS.

- Rusija je, pre svega, zabrinuta zbog finskog pitanja. Zašto? Zato što se graniči sa tom zemljom i stoga ne podržava članstvo Finske u NATO. Zapravo, Rusija ne podržava pristupanje bilo koje skandinavske zemlje Alijansi - napomenuo je Erdogan.

Erdogan se protivi prijemu Finske i Švedske u NATO zbog činjenice da obe zemlje, kako on tvrdi, podržavaju Radničku partiju Kurdistana, koja je u Turskoj označena kao teroristička organizacija.

On je ocenio da politika širenja NATO-a, u kojoj, kako je rekao, nisu zaštićeni fundamentalni aspekti bezbednosti, neće doprineti ni Turskoj, ni Alijansi.

BONUS GALERIJA: Velika peščana oluja prekrila Bliski istok

BONUS VIDEO: Dejstvo ruske vojske na frontu kod Izjuma

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja