POLJSKA DOBILA STROGO NAREĐENJE OD VAŠINGTONA: Ne šaljite vojsku u Ukrajinu da ne bi izazvali Treći svetski rat

M.Đorđević

29. 05. 2022. u 10:40

SJEDINjENE Američke Države zabranile su Poljskoj da šalje svoju vojsku u Ukrajinu, pošto Vašington strahuje od direktne konfrontacije između NATO-a i Rusije, sugerisao je u intervjuu za RT general-pukovnik Georgij Špak, bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga , prenosi RIA Novosti.

ПОЉСКА ДОБИЛА СТРОГО НАРЕЂЕЊЕ ОД ВАШИНГТОНА: Не шаљите војску у Украјину да не би изазвали Трећи светски рат

Foto: Jutjub/AiirSource Military/Vikipedija

- Poljaci pod nacionalnom zastavom neće ići u Ukrajinu“, poručio je Špak.

On je istakao da se na teritoriji bivše sovjetske republike mogu pojaviti plaćenici ili dobrovoljci iz neke istočnoevropske zemlje, ali ne i redovni vojnici poljske vojske.

- Poljska je deo NATO-a, a jedan hitac iz NATO-a prema Rusiji je početak Trećeg svetskog rata. Svi to razumeju i mislim da je Varšava dobila vrlo jasnu komandu Vašingtona: ne preuzimajte inicijativu. Amerika ne želi da gine zbog Ukrajine ili zbog Poljske, objasnio je Špak.

General-pukovnik je dodao i da će se čovečanstvo u slučaju izbijanja Trećeg svetskog rata suočiti sa globalnim nuklearnim sukobom u kome „neće biti pobednika”.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je prema ruskom vojnom ministarstvu oslobođenje Donbasa .

BONUS VIDEO: RAZMINIRANjE MARIJUPOLjA: "Uran-6" u akciji - DNR objavio snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!