FRONT ka Rusiji, poslednje uporište zajedništva Evropske unije, mogao bi da sledi sudbinu ostalih tema koje ostaju bez konsenzusa. Gotovo do juče ujedinjene protiv Moskve, zemlje pod briselskom zastavom delovale su "kao jedan" kad je trebalo dići ruku za nove pakete sankcija Rusiji. Pliće ili dublje zavađene po drugim pitanjima, komšije svoje zavade polako prebacuju i na teren stava prema Kremlju. Nesaglasje ubrzano raste ovih dana, uoči samita lidera EU 30. i 31. maja.

Komentari (8)

milan lala

29.05.2022. 09:58

Ljubomorni cocavci na Norveske milijarde od nafte i gasa pa se toboz zabrinuli za Ukrainu i traze da Norveska deo zarade pokloni Ukraini . A nas mudar narod kaze: ne laje kera zbog sela vec zbog sebe . Cocavci bi da se njima da deo para.

Eto

29.05.2022. 10:22

Evropskim vladarima je nedavno glasanje u Francuskoj otvorilo oči. Obični građani su tihi u medijima ali na glasanju se pokaže ogroman broj koji je nezadovoljan trenutnom politikom. Makron je jedva ostao na vlasti i kako vidimo žestoko je ublažio svoj stav i povukao se sa liderske pozicije evropske rusofobije, računajući da je Sarkozi dobio par godina zatvora za vodeću ulogu u mnogo manjim krizama od ove. Ja sebe smatram Srbinom evropljaninom ali ako je evropa ovo što je trenutno onda evropljanin samo geografski.

grand

29.05.2022. 10:50

Rusi ce uzeti region, mogli su ga uzeti i brze da su hteli veca razaranja, koja su i ovako velika zahvaljuci cinjenici da se vojska jedne strane krije po civilnim objektima. Hoce li rat onda stati nazalost ne zavisi samo od njih. Da je SAD/nato hteo da se mirnim putem resi situacija u Ukrajini to bi se davno desilo.

Vanjka Stanjka

29.05.2022. 11:05

Na žalost, izgleda da je Unija samo jedan lep, nedosanjani san. I od početka je tako bilo. Setite se blokada na francusko-španskoj granici, decenijama, svake godine u vreme berbe grožđa, i sukoba vinogradara na prelazima. I mnogo čega drugog. Umesto da postajejedna država, sa jednom administracijom, svaka članica je imala dva državna aparata. Jedan kod kuće, drugi u Briselu. I evo sad sve počinje da kipi i niko ne zna kako će se završiti. A iza većine tih nesuglasica stoji Amerika i njen evropski delegat, Velika Britanija. Podmukle, pokvarene i isfrustrirane. Amerika svojim kulturološkim pdimitivizmom a Britanija svojom posrnulom moći trećerazrednom pozicijom sile u svetu.

Nikita Petrovic

29.05.2022. 13:14

vidi se makroplanom da je specjalna operacija pred vrhom,sledi superfinisiranje a koliko smo videli nezgodnih resursa nemanjka,kolicinom kuknjave ostalih ukazuje da ce vrh ledenog brega biti izpoliran paladiumskim sjajem