"TO NAM JE PRIORITET, A NE POMOĆ UKRAJINI": Tramp poručuje vlastodršcima u SAD - "Trošili smo milijarde, ništa nismo dobili"

Novosti online

28. 05. 2022. u 13:11

ZA SAD bi finansiranje bezbednosti u školama trebalo da bude prioritet, a ne pomoć Ukrajini, rekao je bivši predsednik Donald Tramp nekoliko dana nakon što je u masovnoj pucnjavi u Juvaldeu, u Teksasu, ubijeno 19 učenika lokalne osnovne škole.

ТО НАМ ЈЕ ПРИОРИТЕТ, А НЕ ПОМОЋ УКРАЈИНИ: Трамп поручује властодршцима у САД - Трошили смо милијарде, ништа нисмо добили

Foto AP

Ako SAD mogu da pošalju milijarde dolara u inostranstvo Ukrajini "trebalo bi da budemo i u mogućnosti da se i kod kuće uradi sve što je potrebno da naša deca budu bezbedna", rekao je Tramp na konferenciji Nacionalnih udruženja vlasnika oružja (NRA) u Hjustonu, prenosi BBC.

- Potrošili smo milijarde dolara u Iraku i u Avganistanu, a za to nismo dobili ništa - predočio je Tramp tokom svog jučerašnjeg govora, izazvavši glasan aplauz učesnika konvencije NRA.

Na konvenciji se reklamira oružje i zagovara slobodna kupovina i nošenje, a zbog tragedije u Teksasu nekoliko konzervativnih govornika i muzičara otkazalo je učešće, uključujući proizvođača oružja koje je napadač koristio u školi u Juvaldeu.

Podsećamo, u napadu na osnovnu školu u mestu Juvalde, kada je osamnaestogodišnju Salvador Ramos otvorio vatru na đake, ubijeno je devetnaestoro učenika, dok je sedamnaestoro ranjeno.

Masakr je izazvao bes američke javnosti, koja zagovara strožu kontrolu prodaje oružja.

Tramp je pomenuo pomoć za Ukrajinu zbog činjenice da se u svetlu rastuće inflacije u SAD američka vlada odlučila da Kijevu uruči ogromnu vojnu i finansijsku pomoć.

Bajden je Ukrajini isplatio 13.6 milijardi dolara vojne i humanitarne pomoći kao odgovor na situaciju u toj zemlji, tačnije kao pomoć u borbi protiv ruske armije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...