SKANDAL! KLIČKO IZVREĐAO SRBE: Kao što su se Albanci izborili protiv srpskog okupatora, tako ćemo mi protiv ruskog

Novosti online

26. 05. 2022. u 12:53

GRADONAČELNIK Kijeva Vitalij Kličko koji je boravio u Davosu, u razgovoru za švajcarski list "Le Kanton 27" zahvalio je Albancima i tzv. Kosovu na vojnoj podršci, ali i solidarnosti sa ukrajinskim narodom, poručivši da "se Ukrajinci bore protiv ruskog okupatora, kao Albanci nekada protiv srpskog okupatora".

СКАНДАЛ! КЛИЧКО ИЗВРЕЂАО СРБЕ: Као што су се Албанци изборили против српског окупатора, тако ћемо ми против руског

Foto: Instagram/ukrainian_army

- Veoma mi je drago što sam prvi put sreo jednog albanskog novinara, što je dobra prilika da prenesem poruku vama, albanskom narodu na Balkanu. Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava da okupira Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije... - kaže Kličko za švajcarski list, prenosi Kosovo onlajn.

Gradonačelnik Kijeva, ujedno i bivši svetski šampion u boksu, zahvalio je Albancima na solidarnosti sa Ukrajinom kako u vojnom aspektu, tako i na humanitarnoj pomoći.

- Verujem da ćemo mi u Ukrajini, pored Boga, vratiti ovu podršku našoj zemlji, našem narodu. Hvala Kosovu, hvala Albancima. Kao što ste vi oslobođeni od Srbije, bićemo oslobođeni i mi od Rusije - rekao je Kličko.

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR U "AZOVSTALJU": Pogledajte izbliza ruševine čeličane i tajne podzemne prostorije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KANADA ŠALJE TRUPE U LETONIJU: Učestvuje u formiranju borbene brigade