BRAĆA KLIČKO: "Ostanite jaki, iako će ovaj rat naštetiti vašim ekonomijama"

Novosti online

25. 05. 2022. u 12:39

BRAĆA Kličko, bivši bokserski šampioni u teškoj kategoriji, upozorili su evropske čelnike da se moraju ujediniti u potpunom otporu Rusiji ili će se suočiti s destabilizacijom kontinenta.

БРАЋА КЛИЧКО: Останите јаки, иако ће овај рат наштетити вашим економијама

Foto: EPA

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, i njegov mlađi brat Vladimir, koji vodi njihovu humanitarnu fondaciju, susreli su se s političkim i poslovnim čelnicima na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.


Kako prenosi Bi-Bi-Si, bivši ukrajinski bokseri su rekli da evropske vlade treba da "ostanu jake" iako bi rat u Ukrajini mogao da našteti njihovim ekonomijama.

Stariji brat, koji je gradonačelnik glavnog grada, rekao je da ako neko misli da ga situacija u Ukrajini ne dotiče, pravi veliku grešku.

- Imam poruku za svakog političara u ovom trenutku u Evropi, ovde u Davosu i svima širom sveta. Ako neko vidi da je rat negde daleko, misli da ga rat lično ne dotiče, čini najveću grešku. Ovaj rat može promeniti situaciju u celoj regiji. Ovaj rat može naškoditi svima u Evropi. Zato nam je upravo sada potrebno jedinstvo svih zemalja. To je ključ mira - rekao je Vitalij.


Podsetimo, mlađi brat Vladimir nedavno je izjavio da je razmišljao o povratku u ring, jer mu je sad želja da postane najstariji svetski šampion u istoriji boksa. Međutim, ta odluka je i dalje pod znakom pitanja zbog ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!