RUSKI GENERAL UPOZORAVA: Ukrajinske snage i dalje blokiraju 70 stranih brodova iz 16 zemalja

Srna

24. 05. 2022. u 22:54

UKRAJINSKE vlasti i dalje blokiraju 70 stranih brodova iz 16 zemalja u ukrajinskim lukama, izjavio je danas Mihail Mizincev, šef ruskog Nacionalnog centra za kriznu upravu.

РУСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРАВА: Украјинске снаге и даље блокирају 70 страних бродова из 16 земаља

Printskrin

On je rekao da su brodovi blokirani u šest luka: Herson, Nikolajev, Černomorsk, Ohakov, Odesa i Južni, te da ne mogu da isplove zbog opasnosti od granatiranja i mina, preneo je TASS.

Mizincev je rekao da ukrajinske vlasti nastavljaju da izbegavaju kontakte sa predstavnicima država i kompanija koji su vlasnici ovih brodova.

On je naglasio da Rusija čini sve što može da osigura civilnu plovidbu u Crnom i Azovskom moru i da svakog dana otvara pomorski humanitarni koridor u pravcu jugozapada iz ukrajinskih teritorijalnih voda.

Pet stranih brodova, prethodno blokiranih zbog opasnosti od granatiranja i mina, napustilo je luku Marijupolj na jugu Ukrajine, rekao je večeras general-pukovnik Mihail Mizincev.

Ranije danas je završeno deminiranje teritorije luke, otklanjanje opasnosti od mina i puštanje u rad hidrauličnih objekata i navigacione opreme na prilazima i u akvatoriju luke Mariupolja.

BONUS VIDEO:

RAZMINIRANJE MARIJUPOLJA: "Uran-6" u akciji - DNR objavio snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KO JE TELOHRANITELJ MAKSIM? Senka Zelenskog - od optužbi zbog veze s moćnim oligarhom, do šefa Službe bezbednosti