PUTIN PORUČIO: Otvoreni smo za ekonomsku saradnju sa svima, spremni smo i da je proširimo

Novosti online

24. 05. 2022. u 13:39

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin saopštio je da, uprkos sankcijama, Moskva namerava da ostane otvorena za ekonomsku saradnju sa svim zemljama sveta i da će, štaviše, proširiti saradnju sa zemljama koje su zainteresovane za to.

ПУТИН ПОРУЧИО: Отворени смо за економску сарадњу са свима, спремни смо и да је проширимо

Foto Tanjug/AP

- Važan je čitav sistem pitanja – a to je organizovanje pogodne platne infrastrukture u nacionalnim valutama, uspostavljanje naučno-tehnoloških veza, povećanje kapaciteta logističkih lanaca, povećanje njihove efikasnosti i stvaranje novih ruta za prevoz robe -  rekao je predsednik na sastanku o problemima razvoja transportne infrastrukture.

Šef ruske države je takođe napomenuo da je u savremenim uslovima sve veći značaj diverzifikacije transportnih tokova.

- Postupci nekih zemalja, njihova želja da se zatvore od Rusije, ne da zatvore Rusiju, već da se zatvore od nje, čak i na svoju štetu, pokazali su koliko je važno i pravovremeno u savremenom svetu diverzifikovati transportne tokove, proširiti koridore u pravcu predvidljivih odgovornih partnera - konstatovao je Putin.

Ruski lider je postavio zadatak da u narednim godinama ubrza razvoj infrastrukture u zemlji.

- Razvoj infrastrukture je jedan od glavnih pokretača naše privrede, zapravo, svake privrede. Već mnogo godina dosledno, sistematski povećavamo logističke kapacitete Rusije, radimo to sa pogledom u budućnost, za dugoročni efekat na domaći biznis, za naše građane - objasnio je predsednik.

Podsetimo, brojne zapadne zemlje uvele su nove sankcije Moskvi nakon što je Rusija pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

URAZUMITE SE! Upozorenje za EU iz Mađarske: Veruju da mogu da pobede Putina i okupiraju Kremlj