ZAVRŠNA FAZA SLOVAČKO-POLJSKOG GASOVODA: Za transport TNG od baltičke obale

P. Z. S. / ria.ru

22. 05. 2022. u 22:29

IZGRADNjA slovačko-poljskog gasovoda u dužini od 164 kilometra, kojim će tečni prirodni gas (TNG) moći da se transportuje od baltičke obale Poljske do Slovačke, biće završena u bliskoj budućnosti, saopštila je pres služba Slovačke. Ministarstvo ekonomije saopštilo je u nedelju.

ЗАВРШНА ФАЗА СЛОВАЧКО-ПОЉСКОГ ГАСОВОДА: За транспорт ТНГ од балтичке обале

Srbija i Bugarska su se radovale povezivanjem gasovodom Turski tok, Foto V. Ćirić

-Puštanje slovačko-poljskog gasovoda ulazi u završnu fazu, predstoji testiranju. Ukupna dužina gasovoda je 164 kilometra, od čega je 103 kilometra u slovačkom delu - od državne granice do kompresorske stanice u selu Velke Kapušan. Novi gasovod će doprineti diversifikaciji izvora i obezbediti energetsku bezbednost Slovačke. Objedinjavanje gasnih sistema Slovačke i Poljske jedan je od najvećih projekata u razvoju energetske infrastrukture u Slovačkoj, kao i važan deo gasnih koridora duž rute Sever-Jug u regionu Centralne i Istočne Evrope, saopštila je pres služba Ministarstva privrede Slovačke.

U proteklih mesec dana, Slovačka je već primila dva LNG tankera preko mediteranskih luka. Slovačka trenutno dobija 85% svoje potrošnje gasa iz Rusije.

BONUS VIDEO - RUSI OBJAVILI SNIMAK: Ukrajinci napustili bazu! Pogledajte šta je ostalo za njima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024