"TURSKA JE POSTALA RUSKO TAJNO ORUŽJE UNUTAR NATO" Optužbe iz SAD na račun turskog predsednika: "Erdogan je Putinov čovek"

R. V.

21. 05. 2022. u 08:22

TURSKA je postala rusko „tajno oružje“ unutar NATO-a zbog svog stava prema Ukrajini i širenju alijanse, piše "Fox News", prenose RIA Novosti.

ТУРСКА ЈЕ ПОСТАЛА РУСКО ТАЈНО ОРУЖЈЕ УНУТАР НАТО Оптужбе из САД на рачун турског председника: Ердоган је Путинов човек

Foto: AP

Odluka turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da blokira ulazak Švedske i Finske u NATO daleko je od toga da je Ankara prvi put krenula protiv Zapada.

Foto: Printskrin/www.foxnews.com

"Dakle, on aktivno pokušava da destabilizuje alijansu nakon što je deo vojske hteo da ga zbaci 2016. godine", piše novinar.

Turska od početka sukoba u Ukrajini nije uvela sankcije Rusiji. Istovremeno, sam Vašington je 2020. godine uveo sankcije Ankari zbog kupovine ruskog kompleksa S-400.

Prema mišljenju stručnjaka, čiji stav iznosi TV kanal, Erdogan ili koristi zapadna udruženja ili ide u konfrontaciju sa njima, u zavisnosti od toga šta je u svakom slučaju isplativije. Istovremeno, neki od njih turskog lidera nazivaju „Putinovim čovekom u NATO“.

U materijalu se napominje da će Ankara na kraju pristati na prijem novih članica u alijansu, ali trenutno sporovi unutar NATO-a idu na ruku Vladimiru Putinu.

Prethodno je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao da Ankara ne može da podrži uključivanje Švedske i Finske u vojni blok, jer će u tom slučaju ta organizacija postati „mesto gde će biti mnogo predstavnika terorista“.

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!