POLICIJA ZAVRŠILA ISTRAGU: Boris DŽonson kažnjen

Novosti onlajn

19. 05. 2022. u 17:01

BRITANSKI policija je saopštila da je završila istragu o kovid žurkama u vreme strogog lokdauna održanim u Dauning stritu i napisala 126 kazni.

ПОЛИЦИЈА ЗАВРШИЛА ИСТРАГУ: Борис Џонсон кажњен

Boris Džonson, Foto AP

Britanski premijer Boris Džonson i ministar finansija Riši Sunak kažnjeni su zbog okupljanja u Džonsonovoj kancelariji, kada je slavio 56. rođendan juna 2020. godine, u vreme kada su društvena okupanja bila zabranjena, preneo je RTS pisanje britanskih medija.

Nakon saznanja o održavanju žurki, opozicionari, ali i neki političari iz Konzervativne partije, tražili su Džonsonovu ostavku.

- Naša istraga je bila temeljna i potpuna, a završena je najbrže što smo mogli, s obzirom na količinu informacija koja je morala da se obradi i važnosti da osiguramo jake dokaze za svaku napisanu kaznu. Istraga je sada završena - rekli su iz londonske policije.

Iz Dauning strita nisu odgovorili na zahtev za komentar.

Policija kaže da su kazne napisane u vezi sa osam datuma kada su održani razni događaji u Dauning stritu i još nekim vladinim kancelarijama, u periodu između maja 2020. i aprila 2021, kada su antikovid mere bile na snazi.

Među kažnjenima su 53 muškaraca i 73 žene, a neki su dobili i više od jedne kazne.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna