BIVŠI FRANCUSKI GENERAL O LICEMERJU ZAPADA: Plaču za Ukrajinom, pozdravljaju bombardovanje Srbije, nepravedno optužene za genocid

M.Đorđević

17. 05. 2022. u 19:47

PENZIONISANI francuski general Žak Gileman objavio je svoja razmišljanja o politici Zapada prema Rusiji i ratu u Ukrajini.

БИВШИ ФРАНЦУСКИ ГЕНЕРАЛ О ЛИЦЕМЕРЈУ ЗАПАДА: Плачу за Украјином, поздрављају бомбардовање Србије, неправедно оптужене за геноцид

Foto: Novosti

Podsetiću se samo na nekoliko tačaka koje je svet u delirijumu, čini se, zaboravio“, počinje on svoj članak, izražavajući uverenje da će „kada zavlada mir i slegnu strasti, istoričari će analizirati situaciju kako bi objektivno utvrdili pravog optuženika, naveo je Gilman.

On je u svom članku čitaoce podsetio da:

- Amerikanci su 1990. godine odustali od približavanja Rusije i Evrope;

- takođe su obećali Gorbačovu da nikada neće širiti NATO na istok;

– Zapad ne samo da je zadržao NATO sa 16 tadašnjih članica, već je integrisao još 14 zemalja u alijansu instaliranjem projektila na granicama sa Rusijom;

- trenutno pet zemalja članica NATO-a ima američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji;

- od 1990. NATO više nije odbrambeni savez, naprotiv, on je ofanzivni savez, koji se povinuje naređenjima Vašingtona da vlada svetom;

– NATO je uvek agresor: u Srbiji, Iraku, Libiji, Siriji, Avganistanu, sa uspesima za koje svi znaju;

- NATO je 1999. bombardovao Srbiju sa armadom od 800 letelica i amputirao Kosovo, koje je postalo mafijaška država - centar za trgovinu ljudima, oružjem, drogom i ljudskim organima.

O Ukrajini

„Zapad oplakuje sudbinu Ukrajine, ali pozdravlja bombardovanje nesrećne Srbije, nepravedno optužene za genocid. Zločinačka bombardovanja male zemlje koja nikog nije napala trajala su 78 dana... Povratak Krima od strane Moskve je povratak bumeranga nezavisnosti Kosova, nametnutog Beogradu uz potpuno kršenje međunarodnog prava.

„Nije Putin taj koji je sahranio sporazume iz Minska, Ukrajina ih nikada nije sledila.

„Zapad kuka nad sudbinom Ukrajine, ali od 2014. godine narod Donbasa je podvrgnut stalnom ukrajinskom bombardovanju, bez ikakve pažnje Evrope ili Amerike. 13.000 mrtvih za 8 godina."

„Ceo Zapad navodno želi mir, ali desetine zemalja naoružavaju Ukrajinu i raspiruju vatru. Čisto ludilo! Oružje će završiti u rukama ukrajinskih mafijaških grupa, a zatim u podrumima naših predgrađa.

O Zelenskom

„Zelenski nastavlja da raspaljuje ugalj i zahteva još oštrije sankcije Rusiji. On želi da se Rusiji zabrani pristup lukama i aerodromima širom sveta, želi da se zabrani članstvo Rusije u svim međunarodnim organizacijama. Ovo je palikuća sukoba, kojeg hvali evropska štampa! Podrška Zapada ga inspiriše. Zapad od njega pravi heroja, a on samo pogoršava patnju svog naroda, sedeći u svom bunkeru.

O Evropi

„Vreme je da Evropljani prestanu da se ponašaju kao američki vazali. Države su učinile sve da zapale region i počnu da izvlače kestene iz vatre ovog sukoba bez ijednog ispaljenog metka.

„SAD su oživele umirući NATO, ponovo pokrenule Hladni rat posle 30 godina, zauvek sahranile projekat velike Evrope od Atlantika do Urala, tako drag De Golu.

„Zapad je 30 godina obmanjivao i ponižavao Ruse. Ova era je završena, došlo je do odnosa snaga na osovini Moskva-Evropa. Završetak Hladnog rata i povratak na njega tri decenije kasnije najveći je politički neuspeh od kraja Drugog svetskog rata. Hvala ujka Semu, hvala evropskim elitama!“

O Rusiji i Francuskoj

„Mi i Rusi se dobro poznajemo, imamo dugu, zajedničku istoriju. Cenimo i poštujemo jedni druge. Videli smo kozake na ulicama Pariza, ali ko je mogao da prošeta moskovskim ulicama? 1942. godine stvorena je divizija Normandija-Neman. Bila je to jedina vojna jedinica zapadnih oficira koja se borila u sastavu Crvene armije protiv nacista. A danas Rusi donose cveće na grobove francuskih pilota koji su poginuli u Rusiji.

„Hitler je uništio 80% svoje vojske u ruskim stepama. Bez žrtava sovjetskog naroda, saveznici nikada ne bi mogli da se iskrcaju. Zapad ima kratko pamćenje“.

„Videti kako moderna Francuska pod Makronom Ruse smatra neprijateljima je beskrajno tužno... Širenje truleži na nuklearnoj sili broj 1 u svetu, izgladnjivanje sankcijama nije samo stvar prevelike gluposti, već i razlog za odlazak kod psihijatra“.

BONUS VIDEO: PARADE U SEVASTOPOLjU I VOLGOGRADU: Širom Rusije obeležen Dan pobede nad fašizmom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet