UKRAJINA PREDAJE RUSIMA KONTROLU NAD MARIUPOLJEM Konašenkov: "Više od 265 militanata Azova položilo oružje"

Tanjug

17. 05. 2022. u 12:33

VIŠE od 265 militanata "nacionalističke jedinice Azov" i ukrajinskih vojnika, koji su se krili u čeličani Azovstalj u Mariupolju, položili su oružje i predali se, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

УКРАЈИНА ПРЕДАЈЕ РУСИМА КОНТРОЛУ НАД МАРИУПОЉЕМ Конашенков: Више од 265 милитаната Азова положило оружје

Foto: Profimedia/Ilustracija

Među onima koji su se predali je i 51 teško ranjeni ukrajinski borac, dodao je Konašenkov, a prenosi TASS.

Konašenkov je rekao da je juče počela predaja "militanata nacionalističke jedinice Azov i ukrajinskih vojnika", dodaju RIA Novosti.

Svi kojima je potrebna medicinska pomoć upućeni su u bolnicu na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike, naveo je Konašenkov.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je juče da je ruska vojska odredila prekid vatre u oblasti čeličane Azovstalj i otvorila je humanitarni koridor.

Ukrajinska vojska je danas poručila da radi na tome da evakuiše sve preostale trupe iz njihovog poslednjeg utočišta u opkoljenoj luci Mariupolj, predajući kontrolu nad gradom Rusiji posle nekoliko meseci bombardovanja.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE RUSKE TENKOVE U AKCIJI: Snimci DNR prikazuju napade na položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!