PRERANO JE GOVORITI O PROMENAMA NA TVITERU: Ilon Mask se neće odazvati pozivu britanskog parlamentarnog odbora

Novosti onlajn

05. 05. 2022. u 09:09

NOVI vlasnik Tvitera milijarder Ilon Mask neće se odazvati pozivu britanskog parlamentarnog odbora koji razmatra nacrt zakona o sigurnosti na internetu jer smatra da je prerano.

ПРЕРАНО ЈЕ ГОВОРИТИ О ПРОМЕНАМА НА ТВИТЕРУ: Илон Маск се неће одазвати позиву британског парламентарног одбора

Foto: Tanjug/AP

Uprava je danas pozvala Maska da objasni svoje planove nakon kupovine Tvitera i promene koje predlaže na toj društvenoj mreži, piše "Blic".

Mask, koji je najavio promene nakon kupovine Tvitera za 44 milijarde dolara, smatra da je sada prerano odgovoriti na taj poziv, prenosi AP.

- Počašćen sam i zahvaljujem parlamentu na pozivu, ali bilo bi prerano prihvatiti ga sada, imajući na umu da nije bilo glasanja deoničara (o sporazumu o kupovini Tvitera) - rekao je Mask.

Odbor je navodno želeo da sazna više o tome kako će Mask uspostaviti ravnotežu između njegove jasne predanosti slobodi govora i novih obaveza zaštite korisnika Tvitera od štete koja im se može naneti.

Mask je ranije rekao da želi da omogući "autentifikaciju svih ljudi" na Tviteru, što AP tumači kao dvosmislen predlog, koji bi mogao biti povezan s njegovom željom da ukloni automatizirane spam račune.

Predlog zakona britanske vlade o internetskoj sigurnosti, koji razmatraju zastupnici u parlamentu, dao bi regulatorima široka ovlašćenja da se bave digitalnim i društvenim medijskim kompanijama, prenosi See Biz.

Među merama iz predloga zakona, koje su usmerene na suzbijanje zloupotrebe na internetu, je i zahtev da najveće platforme korisnicima omoguće proveru identiteta, te da odluče da ne komuniciraju s neproverenim korisnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: U pravcu Hersona za 24 časa pogođeno je 27 osmatračnica Oružanih snaga Ukrajine (FOTO)