NEMCI SE PROTIVE SLANJU ORUŽJA UKRAJINI: Raste broj potpisnika peticije, pozivaju Šolca na uzdržanost

Srna

04. 05. 2022. u 12:06

BROJ Nemaca koji se protive slanju teškog naoružanja Kijevu nastavlja da ubrzano raste, a peticiju koja poziva nemačkog kancelara Olafa Šolca da ne šalje takvo oružje do sada je potpisalo 203.913 ljudi, objavljeno je na internet stranici "Čejndž".

НЕМЦИ СЕ ПРОТИВЕ СЛАЊУ ОРУЖЈА УКРАЈИНИ: Расте број потписника петиције, позивају Шолца на уздржаност

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Tridesetak ličnosti iz oblasti kulture i umetnosti, uključujući nemačke novinare, muzičare, umetnike kao što je jedan od važnijih predstavnika nemačke posleratne književnosti Martin Valser, poslalo je u petak, 29. aprila, otvoreno pismo Šolcu u kojem se kancelar poziva da ne snabdeva Kijev teškim naoružanjem.

Ceo tekst pisma objavljen je na internet stranici nemačkog magazina "Ema", a autori upozoravaju da bi slanje teškog naoružanja Kijevu moglo da vodi ka trećem svetskom ratu.

Autori su izrazili podršku Šolcevim naporima da spreči ishod u kojem bi događaji u Ukrajini prerasli u novi globalni sukob, preneo je TASS.

U tekstu pisma naglašeno je da bi isporuka većih količina teškog naoružanja Kijevu učinila Berlin stranom u sukobima, što bi izazvalo rizik od globalnog rata.

Većina poslanika Bundestaga glasala je 28. aprila za dokument u kojem se poziva na proširenje vojne pomoći Kijevu i osudu vojne akcije u Ukrajini.

Šolc je do sada bio rezervisan kada je reč o pitanju isporuke teškog naoružanja Kijevu i pod velikim je pritiskom zbog nedostatka volje da direktno isporuči takvo oružje Ukrajini.

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI - Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)