ZAPLENJENA PODMORNICA: Venecuelanska vojska zarobila kolumbijsko narko-plovilo

P. Z. S. / ria.ru

30. 04. 2022. u 22:55

ORUŽANE snage Venecuele (FANB) zaplenile su kolumbijsku podmornicu za trgovinu drogom u državi Apure u okviru operacije Bolivarski štit, rekao je komandant strateških operacija Domingo Ernandez.

ЗАПЛЕЊЕНА ПОДМОРНИЦА: Венецуеланска војска заробила колумбијско нарко-пловило

Foto: EPA


-Tokom operacije Bolivarski štit 2022, FANB je, u odbranu našeg suvereniteta, oteo brod sa čvrstim trupom tipa podmornice na obalama reke Arauka, koji koristi TANCOL (Oružane terorističke grupe kolumbijskih trgovaca drogom – prim. aut.) za transport droge iz Kolumbije preko naše teritorije, napisao je Ernandez na Tviteru, priloživši uz poruku slike podmornice.

Prema generalovim rečima, šestometarski brod je korišćen za tajnu isporuku robe iz Kolumbije do atlantske obale Venecuele duž reke Orinoko.

Kao rezultat vojnih operacija 2021. godine, u Venecueli je zaplenjeno 44 tone kokaina, uništeno je 60 ilegalnih pista i najmanje 51 avion.

Više od 90 odsto svetskih plantaža koke koncentrisano je u takozvanom „Andskom trouglu droge“, koji obuhvata Kolumbiju, Peru i Boliviju. Mala količina koke raste na plantažama u Panami, Ekvadoru, jugozapadnoj Venecueli i severoistočnom Brazilu.

BONUS VIDEO: RATNE IGRE VELIKIH RAZMERA - Hiljadu ruskih, uzbekistanskih i tadžihistanskih vojnika u akciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri