OBOREN UKRAJINSKI SU-25: Ruski PVO sistemi uništili i dve bespilotne letelice u Hersonskoj oblasti

R. V.

30. 04. 2022. u 19:17

RUSKI PVO sistemi oborili su proteklog dana ukrajinski jurišni avion Su-25 i dve bespilotne letelice, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

ОБОРЕН УКРАЈИНСКИ СУ-25: Руски ПВО системи уништили и две беспилотне летелице у Херсонској области

Foto printskrin telegram topwar_ru

- Ruski PVO sistemi u oblasti Crvenog Jara, Hersonska oblast, oborili su u vazduhu Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva. Takođe, uništene su dve ukrajinske bespilotne letelice iznad sela Vladimirovka i 12 raketa Višecevni raketni sistem „Smerč“ presretnut je u oblasti Donjecke Narodne Republike Kamenka - rekao je on, prenosi RIA Novosti.

Operativno-taktička avijacija likvidirala je dva komandna mesta, devet uporišta i rejona koncentracije ljudstva i tehnike, kao i pet skladišta municije i goriva. U udarima je uništeno preko 200 nacionalista i 23 oklopna vozila, dodao je Konašenkov.

Visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem pogodile su 17 neprijateljskih vojnih ciljeva, uključujući osam područja koncentracije ljudstva i vojne opreme, pet artiljerijskih vatrenih položaja i instalacije višecevnih raketnih sistema, kao i dva uporišta, uključujući komandno mesto i raketu. i skladište artiljerijskog naoružanja kod Pokrovskog, Dnjepropetrovska oblast.

BONUS VIDEO:

BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

VLADA SRBIJE POMAŽE GRAĐANIMA: Evo ko će imati pravo na manje račune za struju