ZVANIČNIK PENTAGONA: Izgleda da Rusi napreduju prema Slavjansku i Baranivki

Tanjug

29. 04. 2022. u 20:12

RUSKE snage izgleda da napredaju prema ukrajinskim gradovima Slavjansku i Baranivki, javlja Si-En-En pozivajući se na navode neimenovanog visoko pozicioniranog zvaničnika američkog Ministarstva odbrane.

ЗВАНИЧНИК ПЕНТАГОНА: Изгледа да Руси напредују према Славјанску и Баранивки

Nastavljaju se zajedničke vežbe Rusije i Belorusije, Foto AP

On je dodao da ruske snage "postupno, neravnomerno i sporo" napređuju ka jugoistoku i jugozapadu od grada Izjuma u Ukrajini.

-Ruske snage nastavljaju da koriste oružje dalekog dometa, tvrdi američki zvaničnik.

On je rekao da ruske snage koriste artiljeriju i izvode napade iz vazduha uoči kretanja kopnenih snaga, tako da je njihovo kretanje na terenu sporadično jer, kako tvrdi, artiljerijski i vazdušni napadi na ukrajinske pozicije nemaju efekat kakav Rusi žele, a i oprezni su kako se ne bi udaljili previše od svojih linija snadbevanja.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (VIDEO)