BRITANSKA ministarka spoljnih poslova Liz Tras danas je upozorila Kinu da će, ukoliko ne bude igrala po globalnim pravilima, to prekinuti njen uspon kao supersile.

Komentari (30)

RAKONI

28.04.2022. 00:52

G7 hoce da upravlja celim svetom i to ne kriju !! Predlazem da se napravi novi savez recimo Z-7 koju bi cinile : Kina, Rusija, Indija, Brazil, Argentina, Indonezija i Nigerija pa onda prosiriti na Z-20. Jeste trenutno taj G7 savez ekonomski jak ali bi bez prirodnih resoursa iz navedenih drzava(koje sada vecinom pljackaju) taj G7 savez jako brzo oslabio !!

vladimir

28.04.2022. 01:34

Gospodjo, da li ste /ponavljam se/ gledali VIZIONARSKI film /zabranjen u Holividu/ Emira Kusturice "Undergound" ....šteta, jer znam da niste - bili bi pametniji, a on baš govori o "zabludi u vremenu" postojanja, on govori o promeni na planeti, on govori da je nova SVETSKA ekonomska sila, na vašu žalost - Kina! I vi njoj "pretite" ....!? Pitam se, po ko zna koji put, da li postoji kod vas neko ozbiljan i normalan da takve "pijačarske" pretnje upućuje jednom kulturnom i moćnom Predsedniku! To više govori o vašoj NEMOĆI i džabe vam i Oksford i Kenbridž koji "truju" generacije neupotrebljive inteligencije!

buki

28.04.2022. 19:55

@Jovan - A još kao oni nisu zavisni od Kine i Rusije? Da zaista nisu, davno bi oni prekinuli svaki kontakt i poništili sve ugovore. Ovako, mogu samo da kevću i reže, za ujed nemaju zube.

Nikola

28.04.2022. 06:41

gospodjo ko krsi pravila igre kako vi to zargonski kazete. Sejete smrt i pretnje po celom svetu, a kada drugi to radi ne igra po pravilima??? Nidje mozga

luka

28.04.2022. 09:06

Izuzetno "mala ličnost",nedostojna položaja,nestručna i neobrazovana za diplomatiju,tako da i oni koji se ne slažu sa ruskom diplomatijom jednostavno će stati na njihovu stranu.Najzad veoma je opasno imati ljude poput engleskog premijera i nazovimo ministarke poput nje.

zoran

28.04.2022. 09:08

Britanci se osećaju dovoljno jakim da prete Kini. Kina vam nije zaboravila opijumski rat kada je celo ujedinjeno kraljevstvo funkcionisalo kao obični narko diler i ostvarivalo od toga popunu 1/3 budžeta. Sada je, međutim, situacija potpuno drugačija vaših pretnji se više niko ne plaši, a pogotovo ne Kina.

Rbgd

28.04.2022. 11:16

Vi Britanci treba da počnete da prihvatate činjenicu da vam je došao kraj zajedno sa G7. Kina lako može da prestane na kratko da vam isporučuje mnogo toga. Čisto da vidite kako to izgleda a,onda da vas izresetuje da nećete znati šta vas je snašlo. Niste vi više nikakva sila. Trebala bi Argentina da počne da razmišlja da vrati ona njena ostrva što ste oteli.

db

28.04.2022. 20:00

Izjave zapadbih političara su zakmičenje u lupetanju gluposti . Raskid sa Kinom i vera u nepouzdane mere koje ne daju nikakv efekat su smešne . Niti je Rusija stala sa operacijom u Ukrajini , niti se oseća pobeda u Evropi -baš suprotno - raste strah od recesije koja će sigurno unazaditi Evropu čitav vek. Naime , ruski gas je osnova i hemijske i petrohemijske industrije Evrope , Danska prelazi na grejanje drvima , džabe blizina norveških izvora i da dodam - dolar , funta i euro dobijaju pravu dimenziju -šareni papirići bez pokrića . Liz Tras treska ko otvoren prozor i trasira put bez povratka u najveću ikad zapamćenu recesiju .

Milinko

28.04.2022. 21:35

Ovakve prijetnje i postupke na zapadu smatraju demokratijom. Oni su toliko osilili da su izgubili vezu s realnoscu i mozgom. Zaboravljaju da batina ima dva kraja. Kina ce ih prestici ekonomski kiliko god joj oni idiotski podmetali nogu. Ali nek pripaze da im noge nebudu polomljene.

Crni

28.04.2022. 23:43

Nekompetentna i povrsno obrazovana osoba koja je na volseban nacin zavrsila u diplomatiji. Najveci domet u karijeri joj je svakako ljubavna afera sa bivsim clanom parlamenta.

mil

28.04.2022. 23:51

Varvarska zemlja koja je pocinila najvise genocida uci drevnu Kinu pavilima. Za 20-tak godina bit ce kraljevina engleska u odnosu na Kinu znacjni kolko je kraljevina belgija danas znacajna Kini.

Rašo

29.04.2022. 08:41

На шта сте Ви спремни знамо и гледамо већ скоро 500 година. Оно што ви, изгледа, не знате је да је разлика између бити спреман на моћи урадити огромна! Човечанство је најзад дочекало да види вашу немоћ и више никада вам нећ дозволити да био кога кињите, пљачкате, покоравате и нарочито да убијате. За последњих 500 година побили сте готово милијарду људи. Више нећете!

Baltazar

04.05.2022. 11:21

Kina 2 miliona aktivnih vojnika, UK manje od 200k I 2x vise nuklearki. Ono sto doticna nije ukpirala je da UK kao I Amerika nisu imale rat na.svojoj teritoriji vise od 1 veka. Necu da racunam par V2 bombi I Pearl Harbour jer je to smesno, zamisli kako bi ozgledalo da sada pocnu da padaju bombe po London....