(MAPA) RUSI PROBILI FRONT ISPOD IZJUMA: Ukrajinci spremaju konta ofanzivu kod Hersona (VIDEO)

P. Z. S. /telegram wargonzo

25. 04. 2022. u 14:58

RAT u Ukrajini ušao je u 61. dan. Ruski udari na nose sve više štete ukrjainskim snagama. Borbe se i dalje vode u Azovstalju u Mariupolju.

(МАПА) РУСИ ПРОБИЛИ ФРОНТ ИСПОД ИЗЈУМА: Украјинци спремају конта офанзиву код Херсона (ВИДЕО)

Foto Tanjug

U Kijev su doputovali američki državni sekretar Entoni Blinken i sekretar za odbranu SAD Lojd Ostin.

Pregled dešavanja na frontu u Ukrajini dali su analitičari projekta wargonzo.


U blizini Izjuma ruske trupe i jedinice Narodne milicije DNR i LNR napale su odjednom u četiri pravca. Na levoj obali reke Oskol zauzeli su sela Rubci i Jackovku i stigli do granice Donjecke i Harkovske oblasti. Sada je otvoren put do Svjatogorska.


Još tri udarca zadata su po desnoj obali reke Oskol. Napad na selo Dolgenkoje nije doneo mnogo uspeha. Ali nešto zapadnije, ruske trupe i jedinice Narodne milicije DNR i LNR napravile su proboj i ozbiljno se uklesale u odbranu Oružanih snaga Ukrajine. Zauzeta su naselja Suligovka i Paškovo. U zoni direktne kontrole vatre je jedina pruga, koja snabdeva ukrajinsku grupaciju u Donbasu. Ovaj prodor preti Oružanim snagama velikim problemima sa logistikom. Ali, s druge strane, odbrana je probijena na uskom delu fronta. A jedinice koje napreduju mogu se odvojiti od glavnih snaga i biti zarobljene u slučaju bočnih napada.

Ilustracija riafan.ru

I, konačno, četvrti udarac zadat je autoputem R-79 u pravcu Boljšoj Kamiševaki. Ovde ukrajinske trupe pružaju žestok otpor. U oblasti Luganska, jedinice Narodne milicije LNR iz nedavno okupirane Kremene počele su napad na grad Liman. Ovo je teritorija Donjecke oblasti. Pod njihovu kontrolu došlo je selo Zarečnoje, u kome nekoliko dana ranije nisu uspeli da se učvrste.

 

U blizini Donjecka, jedinice Narodne milicije DNR ponovo su uletele u utvrđeni pojas Oružanih snaga Ukrajine u Marijinki. Nešto južnije, paralelno je počela ofanziva u rejonu Novomihajlovke, koja preti da stigne u pozadinu ukrajinskih trupa koje drže liniju u gradu Ugledar. Njegov gubitak će spasiti ruske trupe forsiranja reke Kašligač.


Čini se da u bliskoj budućnosti treba očekivati napad na Krivoj Rog sa teritorije Hersonske oblasti. Tamo je ruska grupa formirala moćnu oklopnu pesnicu. Štaviše, udar se priprema u dva pravca: zapadno od akumulacije Kahovka kod sela Ševčenkovo i iz područja sela Visokopolje.

Ali u blizini Hersona ukrajinske trupe se već spremaju za napad na regionalni centar. Posle masovnog artiljerijskog udara Oružanih snaga Ukrajine na selo Kiseljevka, ruske trupe se povlače na aerodrom Černobajevka. Što im je, inače, više puta postalo zamka. Ukrajinska vojska je već dobro gađala ovo mesto.
U blizini Harkova, ruske trupe su izvršile masovne udare iz topovske i raketne artiljerije na grad Čugujev, gde Oružane snage Ukrajine već dugo pokušavaju da organizuju kontraofanzivu. Osim toga, pod vatrom je bio i sam regionalni centar. Takođe, ruski artiljerijski divizioni su gađali sela Mala Danilovka i Zoločev.

BONUS VIDEO - 200 RUSKIH SPECIJALACA U AKCIJI: Sleteli i preuzeli kontrolu nad aerodromom kod Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)