PROTESTI ZBOG POBEDE MAKRONA, SUKOBI S POLICIJOM: Ni desnica, ni liberali (VIDEO)

G. Čvorović - Od stalnog dopisnika: PARIZ

25. 04. 2022. u 07:08

NIJE prošao ni sat od reizbora Emanuela Makrona za predsednika Francuske, u više francuskih gradova izbili su neredi nezadovoljnih, uglavnom mladih buntovnih građana, u kojima je došlo i do sukoba sa snagama reda.

ПРОТЕСТИ ЗБОГ ПОБЕДЕ МАКРОНА, СУКОБИ С ПОЛИЦИЈОМ: Ни десница, ни либерали (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Guardian News

Skupovi su organizovani u Parizu, Renu, Monpeljeu, Lionu, Strazburu... Angažovane su jake policijske snage.

U Parizu, manifestanti su se okupili na Trgu Šatle, a ovaj nenajavljeni skup specijalci su rasterali dimnim bombama. Učesnici protesta su se posle toga premestili na drugu lokaciju u prestonici, na Trg Republike, gde je ponovo došlo do sudara s policijom.

Sukobi su se dogodili i u Renu, gde je protestovalo nekoliko stotina ljudi, među kojima i neki u čuvenim žutim prslucima. Podignute su i barikade, a najradikalniji protestanti bacali boce na snage reda.

Pod budnim okom policije, manifestanti su uzvikivali "Ni Markon, ni Le Pen" u Monpeljeu i Tuluzu. Neke od parola glasile su: "Ni fašisti, ni liberali".

Više odvojenih grupa s bakljama krstarilo je Lionom i Strazburom, s porukama slične sadržine. Protestnih okupljanja je bilo i u Nantu i Marselju.

Učesnici protesta su Makrona tretirali kao predsednika buržuja i upoređivali ga s Lujem Šesnaestim.

Inače, saznalo se da je novi-stari predsednik odlučio da se posle proslave pobede u nedelju uveče ne vrati u Jelisejsku palatu, već da ode u rezidenciju Lanterna u Versaju gde je nameravao da provede noć.

BONUS VIDEO: RUSI UNIŠTILI TRI UKRAJINSKA TENKA - Napad na brelazu Bravenkovo-Slavjansk

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)