ZELENSKI PRETI PREKIDOM PREGOVORA: Uoči dolaska visoke američke delegacije u Kijev poslao poruku Moskvi

Tanjug

23. 04. 2022. u 20:26

PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da će Kijev prekinuti razgovore sa Moskvom ako Rusija uništi ukrajinski narod u Mariupolju i održi „pseudoreferendume“ da stvori „pseudo-republiku“ u oblastima koje je okupirala, preneo je Rojters.

ЗЕЛЕНСКИ ПРЕТИ ПРЕКИДОМ ПРЕГОВОРА: Уочи доласка високе америчке делегације у Кијев послао поруку Москви

Foto: Profimedia

On je to izjavio na konferenciji za novinare održanoj u Kijevu u stanici metroa, preneo je Si-En-En.

Ukrajinske vlasti nisu spremne da vojnim putem deblokiraju Mariupolj, rekao je Zelenski.

- Da li smo sada spremni (da deblokiramo Mariupolj – prim. aut.)... Što se tiče vojne deblokade, nismo spremni za danas, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

Zelenski je rekao da u nedelju očekuje dolazak američkog sekretara za odbranu Lojda Ostina i državnog sekretara Entonija Blinkena, a tokom sastanka je planirano da se razgovara o snabdevanju oružjem.

- Sutra dolaze ljudi iz SAD. Imaću sastanak sa ministrom odbrane i američkim državnim sekretarom. Oni dolaze. Mislim da ćemo sačekati dok bezbednost ne dozvoli predsedniku SAD da dođe. i podrži ukrajinski narod. Sutra ćemo razgovarati o oružju koje nam je potrebno i tempu njegovog snabdevanja“, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare.

 

BONUS VIDEO: Pogledajte: Ovako izgleda podzemni grad u „Azovstalu” okružen Rusima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba