ŠOJGU IZVESTIO PUTINA: Mariupolj je oslobođen, 2.000 militanata i dalje u "Azovstalju"

Novosti online

21. 04. 2022. u 09:22

RUSKE trupe su oslobodile Mariupolj, ali 2.000 militanata i dalje je na teritoriji fabrike Azovstalj, rekao je ministar odbrane Sergej Šojgu u izveštaju Vladimiru Putinu, piše RIA Novosti.

ШОЈГУ ИЗВЕСТИО ПУТИНА: Мариупољ је ослобођен, 2.000 милитаната и даље у Азовстаљу

Foto: Profimedia/Ilustracija

Putin je tražio od ministra odbrane da uruči ordenje zaslužnim vojnicima za oslobođenje Mariupolja, i rekao je da su oni pravi ruski heroji.

- Situacija u gradu je mirna, omogućava nam da počnemo da uspostavljamo red, vraćamo stanovništvo i uspostavljamo miran život. Što se tiče onih koji su pobegli u fabriku Azovstalj i koji su tamo temeljno blokirani, potrebno nam je oko tri četiri dana da ovo završimo i ovaj posao - rekao je Šojgu.

Putin je rekao da je juriš na industrijsku zonu nepotreban, i izdao je naređenje da se otkaže.

- Smatram predloženo zauzimanje industrijske zone nepotrebnim. Naređujem da se otkaže - rekao je Putin Šojguu.

Osim 2.000 boraca koji su u "Azovstalju", ministar odbrane Rusije je dodao i da je prilikom oslobođenja grada likvidirano više od 4.000 ukrajinskih boraca, dok se predalo 1.478.

Šojgu je naglasio da je tokom osam godina u Mariupolj dovezen veliki broj naoružanja, vojne opreme i teških oklopnih vozila, i da je grad "zapravo postao moćno utvrđenje i prestonica bataljona Azov".

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: LANSIRANjE "ISKANDERA" - Rusko ministarstvo odbrane objavilo snimak lansiranja balističkog projektila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UHAPŠEN NAPADAČ: Muškarac koji je pretio eksplozivom u iranskom konzulatu u Parizu lišen slobode (FOTO)