PORODIČNA TRAGEDIJA POTRESLA RUSIJU: Bivši potpredsednik Gasprom banke ubio ženu i ćerku, pa presudio sebi

Novosti onlajn

19. 04. 2022. u 15:46

TELA Vladislava Avajeva (51), bivšeg zvaničnika Kremlja i bivšeg potpredsednika Gasprom banke, njegove navodno trudne supruge Jelene (47) i 13-godišnje ćerke pronađena su u luksuznom stanu u Moskvi.

ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА ПОТРЕСЛА РУСИЈУ: Бивши потпредседник Гаспром банке убио жену и ћерку, па пресудио себи

Foto: AP

Ruski mediji navode da se najverovatnije radi o porodičnoj tragediji. Tela milionera, njegove supruge i ćerke pronašla je starija ćerka Anastasija (26) koja je ušla u stan na silu nakon što satima nije mogla da stupi u kontakt ni sa kim iz porodice.

Avajev je poslednjih godina bio na pozicijama menadžera u kompanijama Karbonik LLC i RT-Karbon, koje se bave naučnim i tehničkim razvojem, ali prema nekim izveštajima, profitabilnost tih preduzeća je opadala.

Međutim, istraga ne razmatra da je smrt bila posledica poslovnih problema, već porodični sukobi. Nesporazumi među Avajevima su se pojavili prošle jeseni. 

Prošle godine Elena Avajeva je tužila svog muža zbog nesuglasica u podizanju deteta, pošto je preminula 13-godišnja ćerka Avajeva imala invaliditet. Prošlog decembra, devojčicina majka je povukla tužbu iz neutvrđenog razloga.

Ispostavilo se da je primirje u porodici bilo privremeno.

- Najverovatnija verzija je da je muškarac počinio ubistvo supruge i ćerke, nakon čega je izvršio samoubistvo - saopštio je Glavni istražni komitet u Moskvi.

Prema pisanju britanskih tabloida, zločin je izvršen iz ljubomore, pošto je Avajev otkrio da ga njegova supruga Jelena vara sa njegovim vozačem.

Telo Vladislava i Jelene pronađeno je u dnevnoj sobi, dok je Marija ležala u lokvi krvi u spavaćoj sobi. Sva tri tela imala su rane od vatrenog oružja. Anastasija Avajeva je, kako se navodi u medijima, rekla policiji da je pištolj bio u očevoj ruci kad je pronašla njegovo telo.

U stanu je pronađeno 13 komada oružja, za koje je Avajev navodno imao dozvolu. 

BONUS VIDEO: TRAGEDIJA U INDONEZIJI: Srušila se mini-tržnica, 15 mrtvih, spasioci pretražuju ruševine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)