MARIN LE PEN: Francuska da napusti evropsko energetsko tržište

Novosti online

12. 04. 2022. u 16:55

KANDIDAT za predsednika Francuske ispred partije „Nacionalno ujedinjenje“ Marin Le Pen, izjavila je da nije „trojanski konj“ ruskog predsednika Vladimira Putina.

МАРИН ЛЕ ПЕН: Француска да напусти европско енергетско тржиште

Foto: EPA

Ona je pojasnila da je protiv sankcija Rusiji u oblasti energetike zbog negativnih posledica po Francuze i dodala da Francuska treba da napusti evropsko energetsko tržište.

- Nisam ničiji "trojanski konj". Nisam za ukidanje sankcija, već sam protiv onih koje se tiču energetskog sektora, jer ne želim da se Francuzi suoče sa negativnim posledicama - istakla je Le Penova za radio stanicu „Frans Inter“ kao odgovor na pitanje može li se nazvati Putinovim „trojanskim konjem“.

Le Penova smatra i da Francuska treba da napusti evropsko energetsko tržište.

- Evropa mnogo više zavisi od ruske nafte i gasa, nego Francuska. Upravo evropsko tržište određuje cene energenata. Iz tog razloga smatram da je neophodno da napustimo evropsko energetsko tržište - ocenila je ona.

Ranije je kandidat za predsednika Francuske izjavila da je protiv sankcija na ruske sirovine, kao i protiv embarga na isporuku ruskog gasa, nafte i uglja.

Prvi krug predsedničkih izbora u Francuskoj održan je 10. aprila. Prema konačnim podacima francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova, aktuelni predsednik Emanuel Makron osvojio je 27,84 odsto glasova, Marin Le Pen 23,15 odsto. Drugi krug biće održan 24. aprila.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku