LE PEN: Većina Francuza ne želi EU kakva je sada

Tanjug

12. 04. 2022. u 09:30

VELIKA većina Francuza ne želi više Evropsku uniju onakvu kakva je danas, izjavila je danas Marin le Pen, liderka francuske desnice, koja će se u drugom krugu izbora 24. aprila boriti za predsedničku funkciju s aktuelnim šefom države Emanuelom Makronom.

ЛЕ ПЕН: Већина Француза не жели ЕУ каква је сада

Foto EPA

- Velika većina Francuza ne želi više EU onakvu kakva je danas. Evropa - ja je ne sporim, da postoji saradnja, naravno. Ali to se ne može raditi protivno volji naroda- rekla je Le Penova u intervjuu za francuski radio Frans Enter (France Inter).

Ona je kazala i da ne postoji "tajna agenda" za eventualni izlazak Francuske iz Unije u slučaju da ona pobedi na izborima.

U prvom krugu izbora Le Penova je osvojila 23,15 odsto glasova birača, naspram prvoplasiranog Makrona (27,84%).

Prema anketi Instituta Ipsos Sopra-Steria urađenoj za francuske medije, u drugom krugu za aktuelnog predsednika Makrona glasaće 54 odsto građana, dok će za kandidatkinju desničarskog Nacionalnog okupljanja glasati 46 odsto građana. Ona je, takođe, rekla da nema "nikakvo poverenje" u Makrona i da će on "ići do kraja u toj opsesiji" uvođenja nove starosne granice odlaska u penziju sa 65 godina.

Makron je u ponedeljak izjavio da je otvoren za eventualne izmene tog predloga, ali Le Penova tvrdi da je to njegov "manevar da bi smanjio protivljenje glasača levice" pred drugi krug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)