SLUČAJ KAKAV NIJE SKORO ZABELEŽEN: Neverovatna krađa zbog nestašica goriva - ukrali dizel sa ratnog broda, pa prodavali na crnom tržištu!

Novosti online

07. 04. 2022. u 14:41

GORIVO vrednosti 327.000 dolara ukradeno je sa ratnog broda britanske Kraljevske mornarice, što predstavlja jednu od najvećih krađa goriva u Velikoj Britaniji, piše britanski San.

СЛУЧАЈ КАКАВ НИЈЕ СКОРО ЗАБЕЛЕЖЕН: Невероватна крађа због несташица горива - украли дизел са ратног брода, па продавали на црном тржишту!

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Ono što je šokiralo mnoge, a razbesnelo britanski admiralitet, je činjenica da je gorivo ukradeno iz pomorske baze sa jakim obezbeđenjem Devonport nedaleko od Plimuta.

Dizel gorivo je bilo namenjeno za "HMS Bulvark", jedan od dva amfibijska jurišna broda britanske Kraljevske mornarice.

Lokalni sajt Plimut lajv je izvestio o krađi, pozivajući se na izvore koji tvrde da dizel nije ukraden direktno sa broda.

Gorivo je najverovatnije ukradeno sa kamiona cisterne. Krađa je otkrivena tek kada je sumnjičavi čuvar odlučio da proveri teretni prostor kamiona koji je izlazio iz Devonporta.

- Naravno, mornarica je besna zbog toga, iako niko od njihovog osoblja nije bio umešan - rekao je izvor za britanski San.

Pokrenuta je hitna istraga povodom incidenta, a izvor je rekao da je ostavljanje tako važnog broda kao što je HMS Bulvark "ranjivim i ovako izloženim travestija".

Dizel, koji se takođe može koristiti u automobilima, navodno je prodat na crnom tržištu usred krize goriva u Velikoj Britaniji izazvane sankcijama Rusiji zbog sukoba u Ukrajini i drugim faktorima, piše Raša Tudej.

BONUS GALERIJA: Černobilj - nekad i sad

BONUS VIDEO: "KRASNOPOLj" U AKCIJI - Rusi objavili snimak uništavanja položaja ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku