PROMENA VLASTI U JEMENU: Predsednik Hadi predao vlast predsedničkom savetu

Tanjug

07. 04. 2022. u 09:02

PREDSEDNIK Jemena Abdrabu Mansur Hadi predao je vlast predsedničkom savetu, a takođe je i razrešio dužnosti potpredsednika Alija Mohsena al-Ahmara.

ПРОМЕНА ВЛАСТИ У ЈЕМЕНУ: Председник Хади предао власт председничком савету

Foto: EPA

Novo telo će preuzeti dužnosti predsednika i potpredsednika, saopšteno je iz kancelarije Adrabua Mansura Hadija, preneo je Rojters.

Predsednički savet će vršiti političke, vojne i bezbednosne obaveze za jemensku vladu tokom, kako se navodi, "tranzicionog perioda".

Hadi je dobio dvogodišnji mandat 2012. godine nakon političkog preokreta, posle pobune 2011, kako bi nadgledao demokratsku tranziciju.

Krajem 2014. godine, Huti koje podržava Iran osvojili su glavni grad Sanu, pa je Hadi morao da se skloni na jug i onda u Saudijsku Arabiju, gde je ostao šef međunarodno priznate vlade.

BONUS VIDEO: IRAN ĆE TEK SADA DA POKAŽE ZUBE: Nuklearni program islamske republike dobija novi zamah

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva