JUNAŠTVO ANDREJA I ALEKSANDRA ODUŠEVILO RUSIJU: Ukrajinski helikopter jurio ka njima, otvorili vatru i postali heroji

Novosti online

03. 04. 2022. u 19:24

MINISTARSTVO odbrane Ruske Federacije objavilo je na svom telegram nalogu nove primere herojstva svojih pripadnika - starijeg vodnika Andreja Lebedeva i redova Aleksandra Proskurina.

ЈУНАШТВО АНДРЕЈА И АЛЕКСАНДРА ОДУШЕВИЛО РУСИЈУ: Украјински хеликоптер јурио ка њима, отворили ватру и постали хероји

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije/Jutjub/Armies Power

Kako tvrdi rusko ministarstvo, PVO raketna jedinica na čelu sa Lebedevim je pokrivala ruske motorizovane streljačke jedinice tokom marša.

Njegova jedinica je u jednom trenutku otkrila neprijateljski helikopter Mi-8 koji je leteo ka ruskim vojnicima, i odmah je izdao komandu Proskurinu, koji ga je oborio.

Ruski vojnici su obezbedili mesto pada letelice i zarobili članove posade. Prilikom pregleda mesta pada navodno je pronađena mapa sa položajima, kako tvrdi rusko ministarstvo, nacionalističkih oružanih grupa, kao i tajna dokumentacija.

Posle te akcije, detektovan je još jedan ukrajinski helikopter, i stariji vodnik Lebedeb je lično "zahvatio" metu koju je oborio.

Rusko ministarstvo tvrdi da su Lebedev i Proskurin od početka ruske specijalne operacije u Ukrajini oborili tri helikoptera i pet bespilotnih letelica turske proizvodnje "Bajraktar".

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE SNIMAK RUSKOG NAPADA - Navođenim bombama razneli centar za obuku 132. bataljona!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!