RAT U UKRAJINI: Vojska DNR se probila odbranu Azova u železari Azovstalj; Razotkrivena laž o zločinima u Buči (VIDEO)

Novosti online

03. 04. 2022. u 07:20 >> 02:37

RUSKE oružane snage otvoriće danas humanitarni koridor iz Marijupolja za Berdijansk i garantovaće prekid vatre radi evakuacije stranih državljana.

РАТ У УКРАЈИНИ: Војска ДНР се пробила одбрану Азова у железари Азовстаљ; Разоткривена лаж о злочинима у Бучи (ВИДЕО)

Foto Tanjug

 

Serija eksplozija u Hersonu?

Serija eksplozja čula se večeras u okupiranom gradu Herson na jugu Ukraijine, javlja Rojters pozivajući se na lokalne medije. Agencija navodi da nema zvanične potvrde napada.

Rojters prenosi i nepotvrđene informacije o eksplozijama u gradu Ternopil na zapadu Ukrajine.

 

Krim i Donbas nisu za pregovore

Rusija je saopštila da se mirovni pregovori sa Ukrajinom nastavljaju danas video konferencijom i da nisu napredovali dovoljno za sastanak predsednika dve zemlje, kao i da je stav Moskve o statusu Krima i Donbasa ostao nepromenjen.

 

Italijani poslali mitraljeze Ukrajincima

U Ukrajinu je stigla prva partija naoružanja iz Italije – mitraljezi Brovning M2 i MG 42/59. Vojnici Oružanih snaga Ukrajine već su počeli da prolaze ubrzani kurs o upotrebi isporučenog naoružanja.

Foto MO Ukrajine

 

Gradonačelnik Lozove pozvao građane na evakuaciju

Kramatorsk, Slavjansk, Lozovaja i Severodonjeck su glavni centri predstojećeg vojnog pohoda u bici za istočni front.

Gradonačelnik Lozove, oblast Harkov, Sergej Zelenski, preporučuje stanovnicima da evakuišu grad:

-U ovom trenutku nema pretnje Lozovščini, ali poslednjih dana sve je učestalija opasnost od raketnih napada. Održali smo pregovore sa rukovodstvom Poltavske oblasti o pomoći u smeštaju Lozovana.

 

Nove detonacije u Odesi

U Odesi su zabeležene 4 snažne eksplozije u različitim delovima grada.

I u oblasti Nikolajeva tutnje sirene.

 

SBU očistila Buču, a onda se pojavili "leševi" na ulici

Ukrajinske snage bezbednosti izvršile su „operaciju čišćenja“ u Buči dan pre nego što se pojavio snimak sa telima na ulicama, navodi se u saopštenju Nacionalne policije Ukrajine. Ministarstvo odbrane Ruske Federacije opisalo je ovaj video kao inscenaciju i provokaciju.

Kadirov: Stanovnici Donbasa pomažu našim snagama

Šef Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da stanovnici Donbasa, gde se odvija ruska specijalna operacija, aktivno pomažu ruskim borcima u identifikaciji sabotera i eliminisanju neprijateljskih snajperskih tačaka.

-Uklanjanje snajperskih pištolja, identifikacija diverzanta i topnika direktno na prvoj liniji fronta omogućava našim odredima da uspešno napreduju uz minimalne gubitke među ljudstvom. Aktivnu pomoć u ovom poslu pruža lokalno stanovništvo koje je stradalo od Bandere. Hvala Prema operativnim informacijama lokalnog stanovništva, čečenske jedinice<...> su već otkrile desetine skrovišta sa oružjem i pokrile drugu diverzantsku grupu, rekao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

Foto: Profimedia/Telegram/Kadyrov_95

Ranjeni civili u ukrajinskom granatiranju Mariupolja

Dvadeset tri civila povređena su u granatiranju oslobođenog dela Mariupolja od strane ukrajinskih trupa, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (ZCCC).

-Na operativnoj liniji JCCC DNR primljene su informacije o ranjavanju 23 civila u posledica granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine na ranije oslobođeni deo Mariupolja, navodi se u izveštaju.

Povređeni su prebačeni u medicinske ustanove, pruža im se neophodna medicinska pomoć.

 

Probijena linija Azova u Azovstalju

Naše trupe su ušle na teritoriju Azovstalja sa jugoistoka, duž obale. Ne duboko, ali su ušle, saopštio je dopisnik.

Raketirano selo Donjeck u LNR

Ukrajinske snage bezbednosti otvorile su vatru na selo Donjeck u LNR iz višecevnog raketnog sistema Grad, saopštilo je predstavništvo republike pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (ZCCC).

-Zabeležena je vatra iz pravca naselja Novotoškovskoe na naselje Donjeck uz upotrebu MLRS BM-21 Grad (20 raketa), rekao je oficir predstavništva LNR.

Guverner: Rusi granatirali Harkov, najmanje 23 mrtvih

Regionalni guverner Harkova Oleh Sjujehubov saopštio je večeras da su ruske snage granatirale grad Harkov i da je u napadau poginulo najmanje 23 ljudi, među kojima je bilo i dece, javlja Rojters.

-Predveče, okupator je granatirao Slobidski okrug Harkova. Nažalost, ima mrtvih i ranjenih među civilnom populacijom. U ovom trenutku, zna se da ima 23 žrtve, među njima i deca, naveo je on na Telegramu.

On je dodao da se tačan broj žrtava još utvrđuje.

Moskva: Uništili smo velika skladišta goriva

Ruske trupe napale su danas skladišta koja su snabdevala gorivom Oružane snage Ukrajine, u pravcu Nikolajeva i Donjecka, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

-Izuzetno precizne rakete lansirane iz vazduha uništile su velika skladišta goriva u Konstantinovki, Nikolajevskoj oblasti, Slavuti, Rovni i Ternopolju. Iz ovih objekata se distribuiralo gorivo za ukrajinske trupe, na mikolajevskom i donjeckom pravcu, rekao je Konašenkov, prenosi agencija RIA Novosti.

Foto: Skrinšot

On je dodao da je gađan aerodrom Balovnoje u predgrađu Nikolajeva i da je uništen parking za avione i skladište goriva.

Takođe, iz Moskve su poručili da je ruska vojska je onesposobila Centar za upozorenje i kontrolu avijacije i protivvazdušne odbrane ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, koji se nalazi na aerodromu "Vasiljkov" kod Kijeva.

 

Direktni gubici 565 milijardi dolara

Ministarstvo ekonomije Ukrajine procenilo je danas da su direktni gubici zbog ruskog napada dostigli 565 milijardi dolara, preneo je Ukrinform.

 

Granatiranje Nikolajeva žrtve

Regionalni vojni guverner ukrajinskog regiona Nikolajev, Vitalij Kim, rekao je danas da je jedna osoba ubijena, a 14 ranjeno u granatiranju grada Nikolajeva.

 

Sve vbeći gubici ukrajinske vojske

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, 386 bespilotnih letelica, 224 protivvazdušna raketna sistema, 1.918 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 209 višecevnih raketnih bacača, 814 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 1.789 jedinica uništena su specijalna vojna vozila.

Foto: Profimedia/Ilustracija

 

Stanovnici Izjuma otrovali Ruse

Dvojica ruskih vojnika su umrla, a nekoliko desetina se razbolelo nakon što su najverovatnije bili otrovani punjenim kolačima koje su dobili u blizini Harkova, saopštili su danas ukrajinski obaveštajci.

 

Atrošenko: Černigov je razrušen

Infrastruktura Černigova je uništena 70 odsto nakon napada ruske vojske, izjavio je danas gradonačelnik tog ukrajinskog grada Vladislav Atrošenko.

 

Žestoke borbe u Donbasu

Narodna milicija DNR saopštila je da je od početka dana uništila 37 neprijateljskih vojnika i oficira, kao i jedan tenk i dva borbena vozila pešadije.

Kako se navodi, tokom dana petoro vojnika 56. motorizovane brigade i troje vojnika 25. vazdušno-desantne brigade Ukrajine dobrovoljno su položili oružje i prešli na stranu DNR.

Kako navodi agencija, tokom proteklog dana poginulo je šest vojnika DNR, a još 20 je povređeno.

Foto: Minstarstvo odbrane

Artiljerija "radi" u Donbasu

Artiljerijski dueli na periferiji Donjecka. Eksplpzije i pucnjevi se dobro čuju i u centru. Rad "Gradova" i "Bagrema" (samohodne haubice 152mm) je izrazit.

 

Ukrajinci ipalili 100 granata na naselja u DNR

Ukrajinske trupe su od početka dana ispalile više od 100 granata i mina na 6 naselja DNR, saopštila je Narodna milicija Republike DNR.

 

Bundesver odbio da da borbena vozila Kijevu

Nemačka odbila da Kijevu isporuči 100 borbenih vozila pešadije tipa Marder kao odgovor na zahtev Kijeva primljen prošle nedelje.

Foto Bundesver

Granatiran Donjeck, oštećena bolnica

Ukrajinske snage ponovo su u 15 časova granatirale Donjeck, ispalivši dve granate kalibra 122 milimetra, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Posledice granatiranja Petrovskog rejona Donjecka su oštećena zgrada gradske bolnice. Takođe je pogođeno i dvorište stambene zgrade, a fragmenti granate oštetili su stanove.

Leševi se pomeraju u Buči

Ministarstvo odbrane Rusije odbacilo je optužbe kijevskog režima da je navodno ubijao civile u selu Buča u Kijevskoj oblasti. Podsetili su da je gradonačelnik Buče Anatolij Fedoruk 31. marta u svojoj video poruci potvrdio da u gradu nema ruskih vojnika, štaviše, nije pomenuo nijednog „lokalnog stanovništva koje je na ulici streljano sa vezanim rukama“. Ukrajinkska tv Espreso snimila je navodne mrtve civile koji su počeli da se pomeraju, češu, ustaju...

Stoltenberg: Smrt civila u Buči brutalnost

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg ocenio je danas smrt civila u gradu Buča severozapadno od Kijeva kao neprihvatljivu "brutalnost".

Vojska da bude verna zakletvi do kraja, narod da shvati da je došlo posebno vreme

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril pozvao je rusku vojsku da bude do kraja verna zakletvi i „shvati istorijsku važnost“ aktuelnih događaja, a sav narod da shvati da je došlo posebno vreme od koga može zavisiti njegova sudbina, preneo je TASS.

Foto jutjub tvzvezda.ru

Peskov:Gas će se placati u evrima,konačna isplata u rubljama

Zapadne zemlje su plaćale gas u evrima i nastaviće to da rade, ali će konačna isplata ići Gaspromu u rubljama, izjavio je danas Dmitrij Peskov, portparol predsednika Rusije Vladimira Putina.

On je istakao da će šema plaćanja u rubljama ubuduće važiti i za novu grupu proizvoda, prenela je agencija RIA Novosti. "Zapravo, oni koji su plaćali u evrima, tako će i dalje plaćati, u istim jedinicama koje su naznačene u ugovorima. Ali u isto vreme, konačna uplata će ići prodavcu Gaspromu u rubljama", naveo je Peskov.

Peskov i Putin / Foto AP

Rusija: Eksplozija u Belgorodu, nema žrtava

U Tomarovki, u Belgorodskoj oblasti na granici Rusije sa Ukrajinom dogodila se eksplozija, ali na sreću nema žrtava, izjavio je danas načelnik administracije Jakovljevskog gradskog okruga Belgorodske oblasti Oleg Medvedev.

"U Tomarovki je sve mirno. Čuo se prasak, pao je šut. Kako što i treba da bude, ulica je blokirana, pozvana je hitna pomoć. Pregledali su šut - on nije opasan i odnet je", naveo je on na svom Telegram kanalu, preneo je TASS.

Rojters je pozivajući se na svedoke, javio da su se u ruskom gradu Belgorodu dogodile dve eksplozije.

Nekoliko ruskih raketa pogodilo luku Nikolajev

Nekoliko ruskih raketa pogodilo je crnomorsku luku Nikolajev, izjavio je danas pomoćnik ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko. Geraščenko je u objavi na društvenim mrežama naveo da su lokalne vlasti prijavile napad, prenosi agencija Rojters.

Serija eksplozija potresla je jutros lučki grad Odesu na jugu Ukrajine, a iznad nekih delova grada mogao je da se vide gust dim.

Ukrajinu čeka katastrofalna nestašica goriva

Bivši poslanik ukrajinske Rade Ilja Kiva prokomentarisao je na svom Telegram kanalu napade na rafinerije nafte u Odesi i Kremenčugu.

- Juče je uništena Rafinerija nafte Kremenčug, a danas Rafinerija nafte Odesa. Ranije su skoro sva veća naftna skladišta u zemlji bila pogođena. Tako počinje katastrofalna nestašica goriva, a to je veliki problem, kako za vojsku, tako i za poljoprivrednike koji se pripremaju za setvu.

Kiva kaže da je nedostatak goriva faktor može odigrati ključnu ulogu u potkopavanju borbene sposobnosti Oružanih snaga Ukrajine, posebno na istoku Ukrajine.

Foto Tanjug/AP

Isporuka gasa za Evropu preko Ukrajine se nastavlja

Ruski državni energetski gigant Gasprom nastavio je danas normalnu isporuku gasa u Evropu preko Ukrajine, saopštio je novinarima portparol kompanije Sergej Kuprijanov.

"Gasprom isporučuje ruski gas za tranzit preko teritorije Ukrajine u normalnom režimu, u skladu sa zahtevima evropskih potrošača, 108,4 miliona kubnih metara za 3. april", precizirao je portparol, prenosi TAS S.

On je naveo da ovaj obim u osnovi odgovara dugoročnom zakupljivanju tranzita gasa preko Ukrajine, od oko 109,5 miliona kubnih metara dnevno.

Kijev tvrdi da su pronađena tela pogubljenih civila i masovne grobnice

Portparol ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog tvrdi da su vlasti u Ukrajini pronašle ono što "upravo liči na ratne zločine," uključujući tela pogubljenih civila i masovne grobnice, nakon povlačenja Rusa iz područja gde su se odvijale borbe.

Portparol Sergej Nikiforov rekao je za Bi-Bi-Si da su scene koje su otkrivene na delom okupiranim teritorijama kao što je grad Buča, "zaista teško opisati."

"Pronašli smo masovne grobnice. Pronašli smo ljude sa vezanim rukama i nogama i sa hicima od metaka na potiljcima. Oni su očigledno bili civili i pogubljeni su. Pronašli smo napola spaljena tela kao da je neko pokušao da sakrije svoje zločine, ali nisu imali dovoljno vremena da to urade kako treba," rekao je Nikiforov, prenosi Gardijan.

Dodao je da su ukrajinske trupe počele da čiste te oblasti i da izgleda da nema ruskih vojnika.

Foto: Printscreen

Grčka danas šalje humanitarnu pomoć Odesi

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas doputovače danas u Odesu, na čelu tima koji će dostaviti humanitarnu pomoć lučkom gradu na jugu Ukrajine, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Grčke.

Humanitarna pomoć biće uručena gradskim opštinskim vlastima, a Dendijas takođe planira da uspostavi stalni mehanizam distribucije pomoći iz Grčke i da ponovo otvori grčki konzulat u ovom gradu, prenosi Rojters.

Dendias je prošlog meseca izjavio da planira da predvodi misiju humanitarne pomoći opkoljenom gradu Mariupolju, gde živi hiljade etničkih Grka, ali je zbog tamošnjih intenzivnih borbi odlučeno da se pomoć najpre isporuči u Odesu, navodi Rojters.

U sukobima u Ukrajini ubijeno je najmanje 10 etničkih Grka, nekoliko je ranjeno, a više od 150 grčkih državljana evakuisano je iz regiona, saopštila je grčka vlada, prenosi britanska agencija.

Kijev: Potpuno uništena rafinerija u Kremenčuku

Ukrajinska rafinerija nafte u Kremenčuku potpuno je uništena nakon ruskog napada, izjavio je danas Dmitro Lunjin, guverner Poltavske oblasti.

"Požar u rafineriji je ugašen, ali je objekat potpuno uništen i više ne može da funkcioniše", saopštio je Lunin, prenosi Rojters.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je u subotu da su rakete ispaljene sa brodova i iz vazduha uništile rafineriju nafte i tri skladišta goriva u regionu Odese, preneo je Rojters, pozivajući se na agenciju Interfaks.

Rafinerija nafte Kremenčuk je najveće preduzeće za proizvodnju naftnih derivata u Ukrajini, navodi ruska agencija.

London planira isporuku protivbrodskih raketa

Britanski premijer Boris Džonson insistira na potrebi da se Ukrajini snabdeva protivbrodskim projektilima kako bi mogla zaštititi obalu od granatiranja sa mora, objavio je Tajms pozivajući se na britanske zvaničnike.

Jedan od njih je rekao da je Ukrajina zatražila isporuku smrtonosnog oružja za upotrebu na obali Crnog mora.

"Sa Ukrajincima imamo verovatno najzreliji odnos nego sa bilo kojom zemljom. Imamo spisak onoga što im je potrebno i trudimo se da je zadovoljimo najbolje što možemo. Premijer je odlučan da pomogne Ukrajini da se odbrani i on će podržavati ispunjavanje ove potrebe“, citira list izvor.

Boris Džonson, Foto AP

Jaroslav Kačinjski: Poljska otvorena za smeštaj američkog nuklearnog oružja

Zamenik premijera Poljske, predsednik Komiteta za nacionalnu bezbednost i odbranu Jaroslav Kačinjski izjavio je u intervjuu za nemački list Velt am zontag da je njegova zemlja spremna da rasporedi nuklearno oružje SAD na svojoj teritoriji.

- Ako bi Amerikanci tražili da u Poljskoj postavimo atomsko oružje, bili bismo otvoreni za to, rekao je on, i dodao da bi takva odluka „značajno povećala mogućnost obuzdavanja Moskve“, prenosi Lenta.ru.

Ministarstvo odbrane RF potvrdilo napad na rafineriju nafte u Odesi

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov je na jutarnjem brifingu rekao:

- Oružane snage Rusije uništile su rafineriju nafte kod Odese i tri skladišta goriva i maziva, odakle se gorivo snabdevalo ukrajinskoj vojsci; Ruska PVO oborila dva ukrajinska drona; Ruska avijacija je tokom noći pogodila 51 vojni cilj na teritoriji Ukrajine.

Medinski skeptičan u pogledu spremnosti nacrta sporazuma sa Ukrajinom

Šef ruske delegacije na rusko-ukrajinskim pregovorima Vladimir Medinski rekao je da ne deli optimizam Kijeva u pogledu spremnosti sporazuma, čiji su parametri objavljeni nakon razgovora u Istanbulu, navodi BBC na ruskom.

"Što se tiče spremnosti nacrta sporazuma za samit, nažalost, ne delim optimizam Arahamije. Moramo više da radimo. A vidim da diplomatske i vojne službe Ukrajine, čini mi se, daleko zaostaju u implementaciji čak i onih sporazuma, koji su već postignuti na političkom nivou“, rekao je on Interfaksu.

Profimedia

Predstavnik ukrajinske delegacije Dejvid Arakamija ranije je na ukrajinskoj televiziji rekao da su nacrti dokumenata na ukrajinsko-ruskim pregovorima spremni za diskusiju predsednica i da Ukrajina želi da dobije bezbednosne garancije od drugih zemalja i tako stvori „svoju ukrajinsku NATO“.

On je naveo i da je ruska strana prihvatila predloge za garancije bezbednosti Ukrajine, osim tačke o Krimu.

„Razumemo da se Arahamija obraća svojoj publici i ako sve ovo naziva ukrajinskim stavom, onda nam nije žao“, prokomentarisao je njegove reči Medinski. Što se tiče Krima i Donbasa, pozicija Rusije ostaje nepromenjena“, dodao je on.

Serija eksplozija u Odesi

Odesa je bila izložena raketnoj vatri, a iz nekih delova grada javljali su se požari, piše Rojters, pozivajući se na izveštaj Gradskog veća.

Prema rečima očevidca koje je citirao Rojters, u nedelju ujutro u Odesi je odjeknula serija eksplozija i bio je vidljiv dim. Prema dopisniku UNIAN-a, deo projektila je oborio protivvazdušna odbrana, a zabeleženi su požari u nekim oblastima. Eksplozije javlja i dopisnik AFP-a.

Telegram kanal Gradskog veća piše da su požari izbili u pojedinim delovima grada. Upozorenje o vazdušnom napadu, izdato oko 4:30 po lokalnom vremenu, otkazano je u 6:30.

Rusko Ministarstvo odbrane nije komentarisalo situaciju.

CNN: Rusija želi da proglasi pobedu u Ukrajini do 9. maja

Američki obaveštajci veruju da će Rusija želeti da Donbas preuzme pod punu kontrolu do 9. maja, prenosi CNN, pozivajući se na izvore upoznate sa obaveštajnim podacima.

Sagovornici TV kompanije su podsetili da je Rusija revidirala svoju strategiju prema Ukrajini i zvanično izjavljuje da sada namerava da se fokusira na Donbas. U ostatku Ukrajine, ruske kopnene snage „ne mogu da održe kontrolu nad oblastima u kojima se bore“, rekli su oni.

U slučaju Donbasa, prenosi CNN, Rusija ima veće šanse. Izvori kažu da je važno da ruski predsednik Vladimir Putin uspe do 9. maja, jer Dan pobede za njega ima simbolično značenje.

Moskva: Predstavnci MKCK nesposobni za organizovanje evakuacije

Predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta (MKCK) pokazali su nesposobnost da pomognu u pripremama za evakuaciju civila i stranaca iz Mariupolja, izjavio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.

"Predstavnici organizacije (MKCK), deklarišući međunarodnoj zajednici humane principe u cilju spasavanja naroda Mariupolja, u praksi su pokazali svoju nesposobnost da pruže bilo kakvu pomoć u pripremi za evakuaciju civila i stranih državljana iz Mariupolja", rekao je sinoć Mizincev, preneo je TASS.

Kancelarija visokog komesara UN za Izbeglice (UNHCR) nije učestvovala u evakuaciji civila preko humanitarnog koridora od Mariupolja do Zaporožja, navodeći kao razlog nepripremljenost organizacije, naveo je on.

Britanija: Rusija je pojačala avijaciju na jugoistoku Ukrajine

Rusija je pojačala avijaciju na jugoistoku Ukrajine, navodi se u dnevnom izveštaju britanskog Ministarstva odbrane, pozivajući se na podatke britanskih obaveštajnih službi.

Ovo je odjek upozorenja predsednika Vladimira Zelenskog, koji je pre nekoliko sati rekao da Rusija želi da preuzme istočne i južne regione Ukrajine.

Rusko Ministarstvo odbrane je takođe nazvalo „oslobođenje Donbasa“ svojim glavnim ciljem.

Britansko Ministarstvo odbrane smatra da ukrajinske snage „bacaju ozbiljan izazov Rusima u vazduh“ – avioni su ranjivi na sisteme PVO kratkog i srednjeg dometa.

Žao: Kina pruža Ukrajini humanitarne zalihe, SAD oružje

Potparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Žao Liđijan izjavio je da Kina Ukrajini pruža preko potrebne humanitarne zalihe, kao što su hrana, mlečna formula za bebe, vreće za spavanje, jorgani i prostirke otporne na vlagu, dok, nasuprot tome, SAD, kako je rekao, pružaju Ukrajini smrtonosno oružje.

Žao je ukazao da su 16. marta SAD najavile dodatnih 800 miliona dolara bezbednosne pomoći Ukrajini, čime je u martu ukupna bezbednosna pomoć Amerike Ukrajini iznosila milijardu dolara, preneo je Sputnjik.

"Šta više treba civilima u Ukrajini - hrana i vreće za spavanje ili mitraljezi i minobacači? Neće biti teško nikome pri zdravoj pameti sa malo zdravog razuma da uputi pravi poziv", rekao je Žao.

Ruske snage otvaraju koridor iz Marijupolja za Berdijansk

Ruske oružane snage otvoriće danas humanitarni koridor iz Marijupolja za Berdijansk i garantovaće prekid vatre radi evakuacije stranih državljana, saopštio je načelnik ruskog Nacionalnog centra za odbranu Mihail Mizincev.

"Radi izvršenja humanitarne operacije, ruske oružane snage otvaraju 3. aprila humanitarni koridor i garantuju striktno poštovanje prekida vatre", naveo je Mizincev, prenosi TASS.

BONUS VIDEO: VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!