BERLIN ODUSTAO OD SLANJA OKLOPNJAKA KIJEVU: Nemački Velt – Nemačka neće isporučiti 100 BVP Marder

P. Z. S. / ria.ru

03. 04. 2022. u 17:49

NEMAČKI Velt, pozivajući se na izvore i pismo Ministarstva odbrane Ukrajine, piše da je Nemačka odbila da Kijevu isporuči 100 borbenih vozila pešadije tipa Marder kao odgovor na zahtev Kijeva primljen prošle nedelje.

БЕРЛИН ОДУСТАО ОД СЛАЊА ОКЛОПЊАКА КИЈЕВУ: Немачки Велт – Немачка неће испоручити 100 БВП Мардер

Foto Bundesver

U sredu prošle nedelje, ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov poslao je pismo nemačkom Ministarstvu odbrane tražeći da mu se preda 100 borbenih vozila pešadije tipa Marder i drugog teškog naoružanja, navodi se u saopštenju. Izvori u Kijevu rekli su izdanju da je nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht odbila ovaj zahtev u telefonskom razgovoru sa Reznikovom.

Ministarstvo odbrane Nemačke potvrdilo je objavljivanje zahteva. „Sva naša borbena vozila pešadije „Marder“ su vezana obavezama u okviru NATO-a, a pitanje njihovog povlačenja sa položaja u ovom slučaju moralo bi da se rešava u okviru NATO-a“, saopštilo je ministarstvo, ukazujući i da o transferu odbrambenih proizvoda ne odlučuje ministra odbrane, već od strane savezne vlade u celini.

Foto Bundesver

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu ranije je primetio da je isporuka ubojitih oružja Ukrajini od strane Zapada neodgovorna i da bi njegova nekontrolisana distribucija mogla da predstavlja pretnju evropskim državama. Snabdevanje Ukrajini oružjem sa Zapada je greška, povećava žrtve, ali neće uticati na ishod operacije, rekao je Sergej Rudskoj, načelnik Glavnog operativnog odeljenja Generalštaba Oružanih snaga RF.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega